Ki lehet gyógyulni valahogy a kényszercselekvésből?
Figyelt kérdés
Van itt valaki akinek sikerült, vagy ismer olyat? Egyszerűen nem bírom abbahagyni, pedig tudom hogy úgy egyszerűbb lenne az életem.2009. máj. 9. 20:59
1/6 anonim válasza:
Szia! igen kilehet, nekem duplán sikerült. Az egyik az volt hogy ha megláttam egy szót, buszról mondjuk, egy reklámot, akkor a szó betűit csoportosítottam kettessével, ha nem jött ki maradék nélkül akkor hármassával... ez kb 1 évig ment így, olyan 16 évesen! A másik az volt akárhányszor kinyitottam egy könyvet muszáj voltam megszagolni a lapjait, az is 1 évig volt, csak akkor még kb 11 éves voltam. Egyszer csak nem csináltam őket többé. És azóta se jöttek vissza szerencsére! most 22 vagyok. Te mit csinálsz?
2/6 anonim válasza:
Én még nem tudtam kigyógyulni belőle. Mindig meg kell néznem a csapot miután elzártam, hogy nem folyik-e. Zárakat próbálgatok hogy biztos bezártam-e.
3/6 anonim válasza:
Előttem válaszoló! Az nem számít kényszercselekvésnek, nagyon sok embernek vannak ilyen rigolyái. A kényszercselekvéseknek általában nincs értelmük, mint pl az én esetemben.
4/6 anonim válasza:
hát, nemtudom, szerintem ez is kényszercselekvés. legalábbis kényszerből nézek meg mindent. Egyszerűen muszáj megnéznem. De aztán lehet hogy csak rigolya.
5/6 anonim válasza:
A csap ellenőrzése is kényszercselekvés, ha nem 1-2 alkalommal ellenőrzi, hanem mondjuk 8-10-szer is visszamegy. Az kényszercselekvés.
Attól függ, hogy neked milyen a kényszercselekvésed, ugyanis van olyan, amiből csak szakember tud kigyógyítani. Különböző fokozatok vannak.
6/6 A kérdező kommentje:
Az én őrületeim például az álandó kézmosás. A szertartás szerű le meg felkelés. Aztán van egy ruhám, amiben bent vagyok a lakásban, és ha kimegyek benne a házból akkor csak alapos ellenőrzés után tudok újra nyugodtan a szobámban lenni. Meg még sok apróbb dolog. Voltam pánik beteg is, de úgy érzem két év után nagyjából sikerült legyőzni. Egy évig szedtem rá gyógyszert is.
2009. máj. 10. 01:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!