Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ki lehet gyógyulni valahogy a...

Ki lehet gyógyulni valahogy a kényszercselekvésből?

Figyelt kérdés
Van itt valaki akinek sikerült, vagy ismer olyat? Egyszerűen nem bírom abbahagyni, pedig tudom hogy úgy egyszerűbb lenne az életem.
2009. máj. 9. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! igen kilehet, nekem duplán sikerült. Az egyik az volt hogy ha megláttam egy szót, buszról mondjuk, egy reklámot, akkor a szó betűit csoportosítottam kettessével, ha nem jött ki maradék nélkül akkor hármassával... ez kb 1 évig ment így, olyan 16 évesen! A másik az volt akárhányszor kinyitottam egy könyvet muszáj voltam megszagolni a lapjait, az is 1 évig volt, csak akkor még kb 11 éves voltam. Egyszer csak nem csináltam őket többé. És azóta se jöttek vissza szerencsére! most 22 vagyok. Te mit csinálsz?
2009. máj. 9. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem tudtam kigyógyulni belőle. Mindig meg kell néznem a csapot miután elzártam, hogy nem folyik-e. Zárakat próbálgatok hogy biztos bezártam-e.
2009. máj. 9. 21:38
 3/6 anonim ***** válasza:
66%
Előttem válaszoló! Az nem számít kényszercselekvésnek, nagyon sok embernek vannak ilyen rigolyái. A kényszercselekvéseknek általában nincs értelmük, mint pl az én esetemben.
2009. máj. 9. 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
hát, nemtudom, szerintem ez is kényszercselekvés. legalábbis kényszerből nézek meg mindent. Egyszerűen muszáj megnéznem. De aztán lehet hogy csak rigolya.
2009. máj. 9. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A csap ellenőrzése is kényszercselekvés, ha nem 1-2 alkalommal ellenőrzi, hanem mondjuk 8-10-szer is visszamegy. Az kényszercselekvés.

Attól függ, hogy neked milyen a kényszercselekvésed, ugyanis van olyan, amiből csak szakember tud kigyógyítani. Különböző fokozatok vannak.

2009. máj. 9. 23:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Az én őrületeim például az álandó kézmosás. A szertartás szerű le meg felkelés. Aztán van egy ruhám, amiben bent vagyok a lakásban, és ha kimegyek benne a házból akkor csak alapos ellenőrzés után tudok újra nyugodtan a szobámban lenni. Meg még sok apróbb dolog. Voltam pánik beteg is, de úgy érzem két év után nagyjából sikerült legyőzni. Egy évig szedtem rá gyógyszert is.
2009. máj. 10. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!