Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vesegörcsöm van. Mi a legjobb...

Vesegörcsöm van. Mi a legjobb ilyenkor?

Figyelt kérdés
Mit csináljak, feküdjek, vagy ugráljak (úgy hallottam ez is jó)? Vagy igyak sokat? Orvosnál már voltam régebben vesehomokkal, és tudom, hogy most is van. Az a baj, hogy akár mit csinálok fáj és az orvos is csak annyit mond, hogy ugráljak többet. De ha rámjön a fájdalom, akkor nem tudom mi a teendő.
2011. nov. 11. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Sürgösen menj MOST orvoshoz. Az ugrálás meg hülyeség, adott esetben elzáródhat töle a vesevezeték és operálni kell.
2011. nov. 11. 15:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Addig is még dokihoz mész igyál sok folyadékot!!!
2011. nov. 11. 15:12
 3/7 anonim válasza:

Apámnak volt korábban többször is. Az őrült fájdalom mellé előbb hasmenés majd egész napos/egész éjszakás hányás volt. Úgyhogy ő nemhogy ugrálni, de még felkelni sem bírt olyankor. Neki veseköve volt. Egyszer kórházban is volt: vesekőrobbantás után nem jött ki az összes kő és begörcsölt neki, 3 napig hányt, infúziózták, nulla eredménnyel. Mikor hazajött, megivott egy sört és egy-másfél óra múlva elkezdtek kijönni belőle a kövek.

Az egyik doki mondta neki a sört (nem hivatalosan, csak "műsoron kívül", mert hivatalosan gyógyszerekkel kell tömniük a beteget) és bevált neki.

Egy szó mint száz, próbáld meg a sört mert az tisztít.

2011. nov. 11. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha rádjön a fájdalom, akkor menj orvoshoz, kapsz injekciót, anélkül kibírhatatlan. Fiamnak is azt mondta a doki, hogy igyon sokat, igyon sört és ugráljon, persze csak a görcs elmúlta után, mert amíg tartott neki, csak feküdni tudott és várni az injekció hatására.
2011. nov. 11. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha már megállapították nálad a vesehomokot és nincs veseköved, akkor az nem fog elzárni semmit.

Mindenkinek igaza van:

1. Az ugrálás tényleg segít, mert így hamarabb kiürül a homok.

2. A sör is segít ( meg a tea, paradicsomlé stb...) mivel vízhajtó hatása van.

3. Orvostól is kaphatsz vénásan nospa-algopyrin koktélt + van olyan pezsgőtabletta, ami feloldja a homokot.( nem is értem, hogy ezt miért nem adott neked az orvos)

Jobbulást, együtt érzek veled (nekem is volt)

2011. nov. 11. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:

1 szem cataflamtól elmúlik

ha mégsem, akkor nospa

2012. jún. 20. 15:36
 7/7 anonim ***** válasza:

"1 szem cataflamtól elmúlik

ha mégsem, akkor nospa"

Ha ez igaz, akkor az NEM vesegörcs volt! Ugyanis azt fájdalomcsillapítóval nem lehet leállitani.

2012. jún. 20. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!