Vélemény a depressziósokról?
szerintem azért nézi őket le a társadalom, mert nehezen tudják megállapítani, hogy mikor van szó depresszióról. Csak annyit látnak belőle: "sajnáltatja magát ", "megint ilyen borúlátó, nem lehet vele normálisan beszélni", stb... A másik meg: sokan ráfogják, hogy depressziósak, ha valami miatt rossz passzban vannak, és akkor már tényleg az van, hogy "sajnáltatja magát ". Persze ő nem is depreszsiós.
Szerintem ezért.
Sokan nincsenek tisztában azzal, ami pedig tény: a depresszió egy agyi "anyagcserezavar" következtében alakul ki, gyüjtőnév, és több fajtája létezik.
Nehéz elmagyarázni, hogy a betegség egyik tünete az, hogy nincs agilitás, cél, akarat, motiváció. Ezekért is hormonok felelősek ui.
A társadalom egy része ebből annyit lát, hogy az illető "lusta", akaratgyenge, és nem szedi össze magát pedig mindenki erre buzdítja.
Persze, hogy nem: hisz épp erre képtelen.
Még annyit, hogy a depresszió jelentésével azoknak is illene tisztában lenniük, akik az aznapi nyomott hangulatukat jellemzik ezzel a szóval.
Pedig...
Szia! én is depressziós voltam, sőt vagyok is. A depresszió az nem annyiból áll, hogy párszor rossz kedved van, az mnidenkinek lehet, amikor depis valaki, akkor az már erős hangulatingadozás. Nekem papírom is van róla, sajna kezeltek vele, a mai napig néhak ijön rajtam, nem gyógyulok meg teljesen. A gyógyszerek nem segítenek, csak rosszabb volt tőle. Én még szenvedek erős pánikbetegségben is, tömegiszony, utazási rosszúllétek, agorafóbia (kis helyiségekben és nagy tereken világos nappal rosszúl vagyok, sötétben meg látomásaim vannak) Nem vagyok őrült, sek özveszélyes.
Néha szinte ok nlkül sírok vagy nevetek mindenen, van mikor elmegy az életkedvem. Nos egy depisnek lehet nagyonis jókedve látszólag, van akin úgy jön ki ,hogy csak nevet. Kínjában is nevethet az ember. Amúgy sokan azért nézik le őket, mert összekeverik a depressziót a pszihopatákkal, az őrültekkel. De hála istennek nem sok ilyen ember van, főleg a felnőtt értelmes emberek és az igaz barátok nem nézik le az ilyen embereket. ez már népbetegség. A családunkban is van pár ilyen ember, örökletes lehet a hajlam. Amúgy az idegrendszer erősítő magne B 6 tabletta sokat segíthet, az nem dilibogyó, csak homeopátiás vitamin. Mellékhatása sincs. Amúgy hangulatjavítók a fahéj, a vanilia, narancs, csokoládé (illat vagy íz) az édes narancs illóolajat szoktam szagolgatni, nagyon fincsi. Színekkel is fel lehet dobni a hangulatot, pl narancssárga, citrom, piros, pink...
Ajánlatos természetgyógyászt felkeresni, sporttal is lehet oldani a feszültséget, vagy ha házi kedvencet tartunk. A lényeg hogy egészségesen táplálkozzunk és eleget aludjunk. Aki fáradékony vagy étvágytalan az szedjen C vitamint és vasat, ( a vas csak c vitaminnal épül be) valamint bérescseppeket kell csöpögtetni vízbe vagy gyümölcslébe, én rendesen ettem tőle és híztam is kicsit, jobb is lett a kedvem. Amúgy a vas nem épül be, ha sokat kávézik mellette valaki (koffein)
"A depresszió az nem annyiból áll, hogy párszor rossz kedved van"
Tudom, de sikerült legyőznöm.
Régen töltöttem ki tesztet is ezzel kapcsolatban és az akkori eredmény szerint súlyos depressziós voltam. Nemrég is töltöttem ki, aminek az eredménye már sokkal jobb volt. Nem vagyok depressziós.
12:33-as vagyok, attól, hogy lepontozzátok a tényt, az még tény marad.:)
...azért szólok, mert így mások azt hihetik, hülyeség szerepel a válaszban, pedig az ott a színtiszta valóság. Értek hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!