Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerincferdülésre mi a megoldás?

Gerincferdülésre mi a megoldás?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok,és már nagyon korán megromlott a tartásom.Már általános iskolában is gond volt vele,de mikor informatika szakra kezdtem járni a számítógép miatt még púposabb lettem.Nem esztétikus,nem érzem magam szépnek,és sajnos egy sétával teli nap után fáj a hátam, sokszor még a séta közben is. Ki tudna segíteni?Milyen bevált módszerek vannak?Ki lehet ezt "nőni"?
2009. máj. 7. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor figyelj én 17 évesn voltam igy mindenképp uszás az jo neki, meg vannak erre specializált tornák, vegyél rész , én azért irom ezt mert én elbagatelizáltam, most 40 vagyok, kicsit deformált a gerincem, mindenképp torna, meg az uszás, amugy fiu, vagy lány vagy?
2009. máj. 7. 21:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokat kell érte tenni, hogy rendbe jöjjön. Gondolom még iskolába jársz, ha viszel igazolást a problémádról, átíratkozhatsz gyógytesire. De ne azért, hogy lógj óráról, hanem hogy rendbe jöjjön a hátad! Ott nagyon sok hasznos gyakorlatot csináltok, ami jót tesz a hátadnak. Ha elmész a háziorvosodhoz, ő is tud adni minden bizonnyal egy lapot, amin gerinctornák vannak. Ezen kívül pedig ússz sokat, ez nagyon jót tesz a hátadnak.

Idővel jobb lesz a tartásod is, és nem is fog annyira fájni a hátad.

Nekem is vannak gondok a gerincemmel -bár nekem az ellenkezője, nekem túl egyenes :)-, de amikor rendszeresen csináltam ezeket, sokkal jobb volt a közérzetem. Pár hónapja nincs sok időm, nem voltam gyógytornán sem és majd' meghalok minden nap, annyira fáj. :(

Úgyhogy ne lazáskodd el, végezd a gyakorlatokat lelkiismeretesen!

2009. máj. 7. 21:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
gyógytorna,úszás,gyógymasszázs,a hátizmok erősítése.Fontos hagy amerre ferdül azt az oldalt nyújtani a másikat pedig erősítani,feszesíteni kell.kinőni nam lehet.üléshez használj gimnasztik labdát,az segít egyensújban tartani a tested ölés közben,nem engedi hogy rossz testartást vegyél fel és a gerincedről a terhelést is átveszik a rugalmassága,ezzel a későbbi sok ülés okozta porckorongsérvet is megelőzheted.
2009. máj. 7. 21:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!

Az első segítőkész Válaszolónak: lány vagyok.

2009. máj. 7. 21:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A Pilates torna nagyban elősegíti a helyes testartás. Ajánlom figyelmedbe!
2009. máj. 8. 13:02
 6/6 anonim válasza:

én nemrég voltam ortopédián és elküldött röntgenre (odafeltétlenül menj el mert te is meglátod h mivel állsz szemben)

aztán javasolhat fűzőt ha 25 foknál nagyobb a görbület vagy simán marad az intenzív gyógytorna

mindenképpen ezek a legcélra vezetőbb dolgok

aztán az úszás de csak ha tényleg sokszor jársz

aztán amit javasolt az a fekvőtámasz, felülés és a hátrahajlás fekve.. mert ezek az izomfejlesztő gyakorlatok az izmokat a gerince összpontosítják.. és most neked arra van szükséged :) sok szerencsét :D

2012. márc. 14. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!