Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Medrolról mik a tapasztalaitok?

Medrolról mik a tapasztalaitok?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszai érdekelnének akik szedték is.

Én 5 hónapja szedem /1hónapig 24mg-t azóta csak 16 mg-t szedek/ mert nagyon csúnya allergiás valami jött ki a bőrömön. Már 8 kg-val ott vagyok több. /Ez már nagyon zavar/ Meg nagyon felszokott menni /gyakran a vérnyomásom/ ami régebben ingadozott.

Azóta amióta szedem nagyon idegesít, de alapjáraton nem is a gyógyszer szedés. Hanem kikészit a gyógyszer. Szüleim + nagyszüleim is csak erről tudtnak a nap 24 órájából 23 ba erről beszélni. Kb. mintha már nem is lennék ember.

2011. nov. 4. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:

Mi jött ki pontosan, ami miatt szteroidot kaptál?

Csak mert elvileg azok elég durva gyógyszerek, és azt is hallottam, hogy nagyon indokolt esetben adják csak.

2011. nov. 4. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ahogy első írja, valószínű tényleg szükséges nálad, mert szteroidot nem vágnak csak úgy oda az emberhez. Anyukám szedi az asztmájára, a feje rendesen kikerekedett, és lett egy kis csontritkulása, de ha kell akkor kell:/
2011. nov. 4. 14:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen, a hízás a leggyorsabban előtűnő és legészrevehetőbb mellékhatás ami szinte mindenkinél jelentkezik, ráadásul lokalizálódik is a hasra és az arcra. Ha abbahagyhatod, olvadni fognak rólad a kilók, viszont csupán a csökkentéssel sajnos nem. Szigorú diétával és mozgással el tudsz érni egy minimális fogyást, vagy legalább a súlyod szintentartását.

Mire számíthatsz még ha huzamosabb ideig kell szedned? Lightos hajhullás, a bőr elvékonyodása, szőrtüszőgyulladások, elhúzódó, nehezez észrevezető betegségek, menstruációs ciklus felborulása (már ha nő vagy :D) stb. A vérnyomásra szedsz gyógyszert? A medrol mellé, ilyen mennyiségnél mindenféleképpen szükséges a kálium, ha nem szedsz mellé, feltétlenül irass az orvossal. Sajnos vizesedést is okoz, ezt alkalmanként vízhajtóval tudod orvosolni, de akkor plusz egy káliumot be kell dobni mellé.

A gondolattal próbálj meg megbarátkozni és elfogadtatni ezt a csláddal is. Tényleg őrjítő amikor csak erről tudnak beszélni, de ha látják rajtad, hogy te nem betegként gondolsz magadra és nem ezen pörögsz állandóan, akkor egy idő után le fognak szállni a témáról. Mondd nekik, hogy szeretnéd, hogy a betegséged arra az időtartamra koncentrálódna amíg beveszed a gyógyszert, előtte, utána nem szeretnél erről beszélgetni, nem haldokolsz és különösebben nincs semmi bajod.

2011. nov. 4. 14:08
 4/9 A kérdező kommentje:
1.-2. vesebeteg vagyok arra kaptam... és azzal tisztában vagyok hogy csak ugy nem adják ki..
2011. nov. 4. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:

3. pontosan nem lehet tudni, hogy meddig kell szednem. Lehet hogy már félév múlva leállhatok, de lehet hogy csak egy év múlva.

Gyógyszert vérnyomásra nem szedek mert eddig /előző kontrollomig/ csak orvosnál volt magas /150per 100 . Dthon jóv olt160 per 120re is felment olykor/ itthon jó volt. Utóbbi időbe itthon is sokat magas. De van hogy jó. És így nem adnak gyógyszert mert olykor még alacsony is. -vagy vérnyomás csökkentőt adnak vagy növelőt a kettőt nem adhatják ki együtt a kettő egybe meg nincs...

2011. nov. 4. 14:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem akartam beszólni...
2011. nov. 4. 14:16
 7/9 anonim ***** válasza:

Édesanyám szedte (már nem él szegény, de nem a medrol miatt természetesen..)

1. sajnos a csontritkulást nagyon gyorsitotta nála

2. szivnek sajnos nagyon nem tesz jót (szivgyógyászok szerint)

Csak ha nagyon muszály. akkor......szedd.

2011. nov. 7. 13:12
 8/9 anonim válasza:
Nálam magas cukor, az arcom kikerekedett, csontritkulásra,kálciumot kell szednem, káliumot és gyomorvédőt. Plusz például, ha járvány van nem javasolt közösségbe menni mert immungyengítő.
2011. nov. 10. 19:24
 9/9 anonim válasza:
Így van a kálcium nagyon fontos 96 mg nál napi 3 szor 500 mg ot ettem + gyomorvédőt noacidot magas volt tőle a gyomorsavam , arra a bió boltba vettem savlekötőt ill sok sok c vitamin mer az érfalak elvékonyodnak a gyógyszertől és elpattannak .25 kg jött fől fontos a mozgás és a gyorsan lebomló egészséges ételek fogyasztása . Jelenleg 4 mg ot szedek , és a víz nagy része lemenet . A kialakult striákat börtüneteket olivaolaj és hidratáló krém keverékével kenem ami hatásos . A striák nem múlnak el de sokat halványodnak . Tapasztalhatsz még fog problémákat szintén attól h kivonja a medrol a szervezetből a kálciumot arra ökönetes fogkrémet használok ami cúcs . Ritka estben elő fordulhat homályos látás is . A szüleidet és azt az érzést , h már nem is vagy ember csak beteg , csak akkor oldhatod meg ha megtanulsz 1 ütt élni a problémákat , elfogadni , küzdnei , kitartani . A medrol 1 ébként elég komoly depresziót , hangulat változás is okozhat , nállam tudathasadásos problémák is előfordultak . Tanuld meg elfogadni ezeket , nem könyű de hidd el menni fog , és észre sem veszed és túl leszel rajta . :) Sok sikert :)
2012. jan. 8. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!