Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Sos! Vérfertőzésnél mennyi...

Sos! Vérfertőzésnél mennyi idő, míg a szívhez ér a "csík", vagyis maga a fertőzés?

Figyelt kérdés
Ugy hallottam 7 perc alatt, és ha a szívet eléri, akkor vége.(?) Minap ráfröccsent az alkaromra a forró olaj,másnap a hólyag kidurrant, mára meg nagyon piros körülötte, sőt, egyre jobban terjeszkedik. Mit csináljak? A seb kb. 1 cm, körülötte a piros pedig 6 cm már. Félek, hogy elfertőződik, orvos meg 10 km-re van legközelebb. Egyébként volt már nekem ilyen eset, már vagy 10 évvel ezelőtt, és elég gyorsan ment fel a csík a bal karomon. Mikor beértünk az ügyeletre, már a hajlat felett volt, kaptam tetanuszt. De ugye az már régen volt, most nem tudom mi a helyzet, a piros egyre nagyobb a karomon...
2011. nov. 1. 20:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ezek szerint hiába írtam le, amit írtam, megpróbálom még egyszer:

Nem értettem félre, és a válaszomban is külön kiemeltem, hogy azért írok a tetanuszról, "mert ma már volt egy hasonló kérdés", és amúgy is sok kérdésből kitűnik, hogy sokan valamiért azt hiszik, hogy a tetanusz injekció valamilyen általános fertőzésellenes valami, pedig mint ahogy a neve is mutatja, CSAK tetanuszra (értsd: Clostridium tetani fertőzésre) jó.

TE IS ROSSZUL TUDOD, idézlek: "...ami vérmérgezés, vagyis ELFERTŐZŐDÖTT a sebem, így azonnal tetanuszt kaptam, mint ellenszer."

Elnézést kérek az "osztó stílusért", de ezen kiakadtam.

A tetanusz a tetanusznak az ellenszere semmi másnak! Egy elfertőződött seb sose fog meggyógyulni egy tetanuszinjekciótól (mint ahogy egy kígyóméreg ellenszerétől sem fog)! Egy vérmérgezés (aminek pedig a fogalmával sem vagy tisztában, mivel az sem egyenlő egy seb elfertőződésével!) pedig pláne nem fog meggyógyulni tőle. És azért linkeltem be a képet, hogy lásd, milyen a tetanusz, és ami neked van, az NEM AZ.

Ennek ellenére mégis sokszor adják az orvosok a tetanusz oltást, de megelőzésképpen(!), mert ha csak 0,01% esély is van, hogy a sebbe került a "tetanusz baci" (tipikusan mély szúrt sebek, vagy földdel szennyezett sebek), már akkor is érdemes oltani potenciálisan súlyos következmények kivédése miatt (és megint elmondom, ez NEM akadályozza meg, hogy az 1000 másik baktériumfaj valamelyike megtelepedjen a sebben). De abban sem vagyok biztos, hogy tetanuszt kaptál és nem valamilyen antibiotikumot...

És ismétlésképp még egyszer leírom, hogy tudom, hogy nem a tetanuszra voltál kíváncsi, de azért jobb, ha a dolgok a helyükre kerülnek.

2011. nov. 2. 15:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Hogy Te nem kaptál tetanuszt égésre,az biztos.

És hogy csík se indult sehova,az is.

De tudod mit?? Legyen igazad,kaptál,mert csíkod volt.

Plurimum mali credulitas facit

2011. nov. 2. 19:36
 13/13 A kérdező kommentje:

Oké. Rendben. Nem vagyok hajlandó vitatkozni Veletek. De! Ma délelőtt kaptam egy tetanuszt, mert végül, sajnos elfertőződött a seb, amit 3 napja égettem meg a karomon, forró olajjal. Napról-napra pirosabb lett, és mára bizony ment a csík a karomon felfele. Így elmentünk a dokihoz, megnézte, kitisztította, és beadott a karomba egy tetanusz oltást, az esetleges halál megelőzésére.

Továbbiakban: No Comment.

2011. nov. 2. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!