Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha olyan gyógyszerre iszok...

Ha olyan gyógyszerre iszok alkoholt amire nem szabad, akkor mi történhet?

Figyelt kérdés
2011. nov. 1. 18:23
 1/5 anonim válasza:
Ha például valami erős fájdalomcsillapítóra iszol alkoholt,hamar berúgsz,de sokkal nehezebb lesz a másnap!!De én személy szerint ezt nem javaslom!
2011. nov. 1. 22:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Depakine Chrono 500mg napi 2x 1,5 szemet kell bevennie a barátomnak.

Csak azért kérdezem, mert hétvégén megyünk bulizni és h engedjem e h igyon alkoholt vagy sem.

Mondjuk 2sör még belefér?

2011. nov. 2. 08:18
 3/5 anonim válasza:
Hát nem tudom attól függ,hogy mikor veszi be tehát ha beveszi mondjuk délután 1 órakor és este 9-10 fele iszik egy sört nem hiszem hogy lesz baja.
2011. nov. 3. 22:17
 4/5 homo ludensz ***** válasza:
Szinte kiszámíthatatlan kinek hogyan reagál a szervezete rá olyan sok tényezőtől függ.(testsúly,életkor,fizikai állapot stb.) Egyszer tanúja voltam hogy egy bitumenes hordó ráment az egyik munkás lábfejére,nos ellátták kapott injekciót és az egészségházból jövet útba esett a csapszék. Bement és a nagy ijedtségre bedobott valamennyi párlatot közben eldicsekedett a hősies helytállásáról a sebészeten a haveroknak. Azután rosszul lett, mentőt hívtak de csak meghalt.Nekem még most is örök tanulság.
2011. nov. 4. 14:43
 5/5 bensdorp ***** válasza:

A barátod gyógyszerében valproát van, aminek a májkárosító hatását fokozza az alkohol, ami nem játék.

Másrészt a valproát jelenlétében lassabban fogja bontani a szervezete az alkoholt, 2 sör is jóval többnek fog hatni, ami egy epilepsziásnak igazán nem javasolt, hiszen az alkohol is könnyen okozhat rohamot nála.

Egyébként a betegtájékoztatót mindig minden gyógyszer szedése előtt olvassátok el! Ez áll benne: "Alkalmazásának, ill. hatásának tartama alatt szeszesitalt fogyasztani tilos." Nem véletlenül írják sosem.

2011. dec. 16. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!