Fekete retek lé kúrát csinálta már valaki?
Igaz,én nem szoptatok,de csináltam és csinálom is. A babának sem lesz tőle semmi baja.
Kezdéskor kb. 2 milit kell inni naponta,majd fokozatosan emelni az adagot a duplájára. Egy hónap után célszerű néhány hét szünetet beiktatni.
Mivel az epekő vagy homok sok esetben szorulással jár,jó ha naponta megeszel egy joghurtot.
Egyél időnként zsíros n(nem olajos) ételeket is. Ha nem eszel ilyeneket,akkor az epe nem "dolgozik" és lerakodik a homok az epevezetékben.
Több,mint féléve nekem ez bevált. Azóta nincsenek görcseim,szorulásom.
Joghurtot pedig készíthetsz otthon is. Olcsóbb és jobb is,mint a bolti.
Forralj fel 1 liter házi vagy legalább 2,8-as tejet. Hűtsd le kézmelegre. Akkor keverj bele egy pohár natúr,élőflórás joghurtot. Tedd "szárazdunsztba". Kb.12-16 óra múlva kész a joghurtod. Keverd jól össze,és ha szereted,tehetsz bele bármilyen gyümölcsöt. Akár frisset,akár mirelitet.
Mielőtt bele teszed a gyümölcsöt,vegyél ki belőle egy éohárnyit,tedd lefödve a hűtőbe,és a következő adagot ezzel készítheted.
Homo Ludens válaszára reagálnék:
"Mi úgy szoktuk hogy kifújuk tölcsérszerűen a fekete retket egy pohárra tesszük és megtöltjük mézzel. Lassan lecsöpög és abból eszünk reggeli előtt egy kiskanállal."
Az eljárás tökéletes, csak az időzítés nem. Ugyanis reggel TILOS retket enni. Nem hiába a népi mondás: reggel méreg, délben étek, vacsorára orvosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!