Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek a kávézás vagy a...

Szerintetek a kávézás vagy a cigizés az ártalmasabb?

Figyelt kérdés
Miért?
2011. okt. 14. 17:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%

Mindkettő káros lehet, ha mértéktelenül csinálod!

De egyértelműen a cigi az károsabb! A kávé kis mértékben nem annyira egészségtelen, de ha túl sokat iszol, akkor a gyomor nyálkahártyára kedvezőtlen hatással lesz!

A cigi kis mértékben sem egészséges! :) Én csak akkor iszom kávét, ha fáradt vagyok, kb egy héten egyszer-kétszer.

2011. okt. 14. 17:16
 2/16 anonim ***** válasza:
84%

kávéban lévő koffein az adrenalinszintet emeli, nem juttat be méreganyagokat a szervezetbe. Mondjuk egy picit a májat gondolom megdolgoztatja, de egy kicsit sem jobban, mint a nehéz ételek(fast food)

Inkább hosszútávon vannak egészségtelen hatásai.

2011. okt. 14. 17:28
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
17:28as vagyok: a szivre meg az idegrendszerre írt hatásait nem taglalom, hiszen a megemelkedett adrenalin fogalma ezt is magába taglalja.
2011. okt. 14. 17:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a cigi. A kávé (koffein) kiürül a szervezetedből.
2011. okt. 22. 10:13
 5/16 anonim ***** válasza:
26%
Elméletileg lehet cigizni, de 35 év előtt abba kell hagyni. AKkor van kb 8 év, mire a tüdő magához tér, persze a tüdőrák kockázata soha nem lesz már olyan kicsi mintha egyáltalán nem cigiztél volna, de nem kell annyira aggódnod mintha 45-ig cigiztél volna.(patológiából oktatták)
2011. nov. 9. 19:35
 6/16 anonim ***** válasza:
62%

Ha kávéból mértékletesen iszol az még jót is tesz állítólag pl fejfájásra, meg állítólag azok körében akik napi akár csak egy csésze kávét isznak kisebb az "agyi katasztrófa" előfordulása. Anyukámnak kifejezetten "előírták", hogy kávézzon, mert alacsony a vérnyomása.

Szóval szerintem a cigi "ártalmasabb".

2012. jan. 6. 11:06
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Biztos a kávé is lehet ártalmas ha túlzásba viszik, de mindenképp a cigi az ártalmasabb, ráadásul drága és értelmetlen, a kávé néha jól jön.
2012. jan. 6. 11:38
 8/16 anonim ***** válasza:
Mind kettő, de sztem a cigi inkább,kávé is, de mértékkel ...!
2012. jan. 6. 13:41
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

Cigi!!!

Ráadásul iszonyat büdös :S

2012. jan. 28. 19:59
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A cigaretta, mert az kismértékben is károsít.

A kávézás csak akkor, ha mértéktelenül fogyasztják, egyetértek az előzőkkel: kis mértékben még az alacsony vérnyomásra is jó.

2012. jan. 28. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!