Miért nem érzem, hogy hatna a Medazepam-Q 10mg -TEVA tabletta?
Önkényesen ne emelj!!!
A szorongáscsökkentőknek el kell érni egy bizonyos vérszérum-szintet ahhoz, hogy hasson a gyógyszer. Ez egy-két hét.de lehet hogy már érezni fogod a hatását. Kiütni nem fog, nem az a cél, hogy egész nap lebegj, hanem hogy kevésbé idegeskedj.
Nekem se nagyon hatott, bár ez tipikusan nem az a gyógyszer, ami olyan nagyon látványosan hat. Szóval nem fogsz tőle extázisba kerülni, mint mondjuk a rivotriltól, vagy a szerotoninvisszavétel-gátló drogoktól. (Olyat csak a legvégső esetben merj szedni! Kvázi legális narkó...)
Várj pár napot, aztán beszéld meg az orvossal, hogy mi legyen...
Szia!
Ha még jársz majd erre... Én nagyon gyógyszer ellenes vagyok,de ez egy nagyon jó kis gyógyszer! Másfél évig szedtem mindennap,az elöírt adagnál többet,mert többre volt szükségem. Naponta 3x2 ez teljesen jó és semmi bajod nem lesz (pánik beteg vagyok és hipochonder) :( ... Ez egy altató és antidepresszáns egyben. Segít az agynak a helyes gondolkodásban,vissza tereli a helyes útra,segít hogy ne légy görcsös,feszült,ne szorongj,segít aludni... Én a segítségével egy teljesen új életet tudtam kezdeni,aztán le is raktam a gyógyszert ! :)
Üdv
Ani
Szia!
Ha még aktuális:
A Medazepam NEM antidepresszáns és nem altató, hanem nyugtató és szorongásoldó hatása van. Mivel egyben nyugtató hatása is van, így szedálhat. Nagyon enyhe altató hatása van, nem minősül altatónak.
A nyugtatóknak és/vagy szorongásoldók hatását elviekben egyből kéne érezni (noha folyamatos szedéssel valóban a hatás összeadódhat). Ami 2-3 hét alatt éri el a hatását, az az antidepesszáns (SSRI, SNRI, stb. típusú gyógyszerek), de ez nem a Medazepam, ami egy benzodiazepin.
Ha nem érzed a hatását, lehet, hogy neked gyenge, vagy más hatóanyagra lenne szükség.
Természetesen a végső megoldás valóban a pszichoterápia, a nyugtatók vagy szorongásoldók tüneti kezelést adnak, így ha elhagyod, visszatérhetnek a tünetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!