Félek! Ki esett már túl gerincérzéstelenítésen? Mit a tapasztalatok?
Párom nemrég.
Előtte este kapott nyugtatót,reggel is,igy be volt kábulva rendesen.Szuri helyére fújtak érzéstelenitőt,nem fájt jobban mint egy máshova adott injekció.Pár perc múlva már nem érezte hastól lefele a testrészeit.
Megműtötték.
Kb 3 óra múlva kezdte el érezni a lábait,de kellett 6-8 óra mire érzett mindent.
A szuri helye fájt pár napig,viszont ahol szurták,oda kb 2 hétig néha belenyilallt.
Sokat kell inni,akkor nem fáj a fejed másnap,ezt jegyezd meg.
milyen műtéted lesz?
engem műtöttek epidurális érzéstelenítéssel.( lábamat, 4 órás műtét) féltem tőle, mint az ördögtől, hogy nekem a gerincembe szúrjanak.először valamit nem találtak el, mert a lábam akaratomtól függetlenül egy hatalmasat rúgott.
elnézést kértek, de gyakorlatilag már nem éreztem semmit
deréktól lefelé.
a szúrás sem fájt, mert a tű hegyén lévő minimális anyag már akkor hat.
utána tényleg nem szabad a fejet mozgatni, csak oldalra, szóval megemelni veszélyes, mert oltári nagy fejfájást okozhat. én betartottam, a vizet is oldalról egy csővel ittam a pohárból, így megúsztam azt a borzalmas fejfájást, amit más betegtársam nem. ő jól érezte magát műtét után és felült az intelmek ellenére is.5 napig nem tudták kiállítani a fejfájását, majd beleőrült.
sum sum, nem vészes, csak be kell tartani, amit a dokik mondanak.
4/6 -os vagyok, mondom, hogy nem vészes pedig én is halálra rémültem először, mikor megmondták. nem oda szórnak, ahol be vagy csípődve, ők tudják hova kell, hogy a lábak, vagy más esetetben hova kell szórniuk a sikeres érzéstelenítéshez. tényleg egy pillanat és deréktól lefelé megszűnik az ember...
a korábban írt műtét utáni szigorú fekvőhelyzetet érdemes betartani saját érdekünkben, nem virgonckodva üldögelni.
én kértem az érzéstelenítésen túl úgynevezett "kirőpítőt " is, valami bódító szer, így csak egy két szóra emlékszem a 4 órás műtétből, azt is a vége felé, amikor már kötöztek.
gépek vesznek körül, minden életfunkciót folymatosan figyelnek, a fejed az altatóorvos lábaközött van:) szóval nagyon vigyáznak a betegekre.
arra emlékszem, hogy a vége felé, hogy tiszta legyek kedvesen simották az arcomat, és mondták, hogy mindjárt készen leszünk.abszolút nem éreztem semmi fájdalmat és az időt sem, hogy mennyi telt el.
ne izgulj, tényleg nem borzasztó:)(pedig én is nagyon féltem)
üdv és mielőbbi sikeres gyógyulást:)
ahányan vagyunk annyiféle tapasztalat.van aki egy inekciótól is elájul, más érzéstelenítés nélkül húzat fogat...
itt mindenki csak azt tudja megírni, ahogyan átélte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!