Nagybáty lehet ápolási díjat kapó?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy pályakezdő munkanélküli vagyok és az unokaöcsém halmozottan sérült. Az anyja (a nővérem) velünk lakik egy háztartásban, eddig ő volt vele ápolásin, de most kapott egy olyan munkalehetőséget ami miatt fel kell adnia az ápolásit és így én venném át tőle.
A jogszabályban az van, hogy közeli hozzátartozó kaphat, az lehet a szülő testvére is akár?
2011. okt. 3. 11:05
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom bárki lehet, legalábbis az egyik szomszédunk is házi ápolásra szorult és semmilyen rokoni kapcsolat nem fűzte ahhoz, aki elvállalta.
2/4 A kérdező kommentje:
És ő kapott ápolási díjat?
2011. okt. 3. 12:38
3/4 anonim válasza:
Igen, ápolónő volt, odaköltözött hozzájuk. Mondjuk lehet az feltétele lesz, hogy egy lakcímkártyán legyetek(ez csak spekuláció) De elvileg az önkormányzat honlapján fenn kell legyenek a feltételek és a kitöltendő dokumentumok.
4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos tévedtél. A nagybáty nem közeli hozzátartozó, így nem kaptam ápolási díjat :(
2011. nov. 15. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!