Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik, ha a gyermek sót...

Mi történik, ha a gyermek sót eszik nagyobb mennyiségben?

Figyelt kérdés

Kb. egy olyan evőkanállal. És ha sós vizet iszik?

Normális válaszokat kérek, köszönöm.

34/N

2011. okt. 2. 10:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok.Vannak olyan ásványvizek, amelyek kimondott nátrium szegény diétához valók, tehát alacsony a nátrium szintjük. Na ilyet lenne a legjobb itatni vele(mivel a só nátrium clorid, tehát a fele nátrium, de ezt gondolom annó te is tanultad), de amúgy gyakorlatilag bármilyen víz megteszi, de az hülyeség, hogy ha hányingere van akkor is...Igen, ha csak hisztiből nem issza, akkor itasd még tovább, de ha nagyon hányingere van és kihányja, akkor az rövid úton kiszáradáshoz vezet, amit mi most pont nem akarunk, mert ponthogy sok vízre van szükség a szervezetében, nem pedig a WC-ben, vagy a lavórban...Azzal úgy többet árt neki az e,ber mint használ... Pisiljen sokat a gyerkőc, és figyeld a száját is, hogy ne legyen kiszáradva, kirepedezve, ha nincs kirepedezve, és fél óránként jó sokat, és hígat (áttetsző fehéreset) pisil, akkor azért nem kel ledugni az éppen hányó gyerek torkán az ötödik ásványvizes üveget... Ésszel, és nem lesz gond :)
2011. okt. 2. 14:42
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. okt. 2. 15:56
 13/16 anonim ***** válasza:
én vok az aki azt írta hogy ha hányingere van, akkor is... ezt úgy értettem hogy hisztiből nem iszik, nem szó szerint... :D
2011. okt. 2. 18:39
 14/16 anonim ***** válasza:
na, mi történt??? (megint a hányingeres válaszoló vagyok...) egyébként megkérdezhetem (így utólag) hogy hogyan evett meg egy ek sót??? tehát szerintem ha ennyie sós valami akkor reflexből kiköpöd, nem???
2011. okt. 3. 19:29
 15/16 A kérdező kommentje:
Csak főztem és nem vettem észre. De szerencsére semmi baja nincs, csak állandóan szomjas volt tegnapig. Ma pedig már ment óvodába is. Hétfőn nem mertem elengedni, mert ott nem figyelnek r, hogy igyon..
2011. okt. 4. 08:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Nos. A felnőtt ember napi "Jó só" adagja: 10-15 g. Ez kb. egy evőkanálnyi "Jó só "! Parajdi só! www.sokabin.eu
2013. máj. 29. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!