Mi csípett meg? Mit tegyek?
Tegnap reggel erős csípést éreztem a fenekemen, de épp dolgoztam így nem tudtam vele érdemben foglalkozni. Baromira fájt és még most is eléggé fáj. Akkor csak egy kis helyen volt bedagadva mostanra kb 15 cm átmérőjűre dagadt a fenekemen a bőr. Lüktet, ég, viszket és fáj. A méhcsípésre allergiás vagyok. Voltam munka után orvosnál, felírt egy antihisztamint. Este bevettem és teljesen kiütött. Ma reggelre azonban rosszabb lett a csípés helye. Elmentem megint, mire közölte, hogy nem kell minden szarért elmennem hozzá. Utána bevettem még egy gyógyszert az is kiütött. Nem tudom, hogy szedjem e még a gyógyszert vagy sem. Mi csíphetett meg? Most mit csináljak? Menjek el másik orvoshoz?
20/N
Van egy szer, az a neve, hogy Calcimusc.
Én tartok belőle mindig itthon. Ez ampullában van és eredendően izomba való injekciózásra való, illetve infúzióban oldva. Orvosomat kérdezve azt mondta, hogy szájon át is nyugodtan szedhető, úgy nem lehet túladagolni.
Csípéskor nem keletkezik duzzanat, vagy csak nagyon kismértékű. 2 ampullát szoktam valami üdítőben oldani és eddig nagyon jó szolgálatot tett.
Volt egy kutyám "aki" allergiás volt egy ismeretlen dologra és 5-10 perc leforgása alatt a pofija annyira felduzzadt, hogy egy "teljesen más kutya" lett belőle. Neki is ezt adagoltam. Ugyanolyan jótékony hatása volt.
Laci.
Köszönöm a választ. :)
Mi is ismerjük a Calcimuscot, kiskoromban sokszor kaptam vízben vagy teában feloldva. Azt is ittam, de nincs sok javulás. :( Még próbálkozunk jegeléssel is. Ha holnapra nem megy le elmegyek bőrgyógyászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!