Hogy ismerem fel ha bennem van egy kullancs?
Bennem - dacára a kullancsriasztó szereknek- 11 alkalommal volt mindeddig, és mindig felismertem. nagyon kicsi, apró, lejövőfélben lévő hegnek néznéd, de ha le szeretnéd vakarni, nem jön le. a lábacskái csak akkor látszódnak, ha már kiszedted és nagyon közelről nézed. 12-20 óra múlva a csípése begyullad, viszketni kezd és bevörösödik, úgyhogy akkor is meglátod, ha eddig nem tűnt föl vagy nem ismerted fel.
kisebbek az anyajegyeknél, és a nyoma sem hasonlít anyajegyre, piros csípésnyom marad utána. de magam is ijedtem már meg anyajegytől :D
Bennem már sokszor volt kullancs. Vörös elszíneződés nem jelentkezett körülötte. Leginkább a következőkből vettem észre:
a/ enyhe bőrirritáció - viszketésnek se nagyon nevezhető, de éreztem, hogy lehet ott valami idegen dolog;
b/ ha hozzáférhető bőrfelületen van, látszik egy gombostűfejnyi fekete folt, ami dörzsölésre sem mozdul el, ez biztosan kullancs;
c/ én már tudom, hogy honnan/mikor jön a kullancs, ilyenkor különösen átvizsgálom magam: szóval szinte mindig akkor van, ha rossz, fűvel, bokrokkal, dzsuvával erősen benőtt ösvényen megyek át, ezekből szinte biztos, hogy átragad, és különösen sok van párás, meleg időben;
d/ a kullancs szereti a rejtett, lágy bőrfelületeket, szívesen bújik meg a hajlatokban, bár bárhol máshol is lehet;
e/ végül olyan is előfordul, hogy nem veszem észre, ilyenkor sajnos pár nap szívogat, aztán ha a telezabálta magát, a többszörösére duzzadtan magától leválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!