Lehet-e valami praktikával közömbösíteni a hagyma, foghagyma illatát?
Figyelt kérdés
A hagyma és a foghagyma rendkívül egészséges, sokkal jobban, mint azt sokan gondolnák. Csak egy a gond vele, ezen élelmiszereket fogyasztókat a környezete nem nagyon tűri meg, lássuk be, jogosan.
Egy normál fogmosás sajnos kevés a környezet számára kellemetlen - mi magunk nem is nagyon érzékeljük ezeket - szagok közömbösítésére. De valyon van-e, ami ezt megteszi?
2011. szept. 26. 09:50
1/6 anonim válasza:
foghagyma=fokhagyma
valyon=vajon
2/6 anonim válasza:
Kávészemet kell rágcsálni,az közömbösíti a szagokat.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a kiigazítást
2011. szept. 26. 11:07
5/6 anonim válasza:
A fentiekhez még jön a tej,szegfűszeg, vagy mentalevél rágása,stb. Úgy ajánlják, hogy a műveletet kb. 20 percel a fogyasztása után kell végbevinni. De! Azt is figyelembe kell venni, hogy az ódor még a bőrön át az izzadsággal is terjed a környezetben. Ezért szokták a fokhagymát más feldolgozott formájában fogyasztani (egészségi célokra értve).
6/6 A kérdező kommentje:
Apropó. Bőrön át is érződik az illata, hallottam már. De azért érdekelne, hogy mekkora mennyiség elfogyasztása után érzékelhető a bőrön. Én még speciel csak a leheletén éreztem azt, ha valaki hagymát fogyasztott.
2011. szept. 28. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!