Heti 1 teljes lerészegedés hosszútávon mennyire káros?
Az alkohol öli az agysejteket. Ez még a kisebbik baj.
Az alkohol rákkeltő, ez a komolyabb veszedelem. Kicsit hülén még lehet élni, halottan viszont még senkinek sem sikerült. Sok alkoholistát láttam már, de egyik sem volt idősebb 50-nél, sokan még előbb meghalnak.
És az egészben az a borzasztó, hogy egyik se hiszi el, hogy neki is annyi lesz, ha nem áll le sürgősen. Így járt négy barátom és az öcsém, már nincsenek köztünk. És most további két barátom búcsúzkodik; kemoterápiára járnak meg sugárzásra, de továbbra is isznak meg dohányoznak, egyszerűen nem hiszik el, hogy ők is beletartoznak a borzasztó statisztikába, és egy ütött-kopott alumínium tepsiben viszik majd el őket.
Ha te sem hiszed, azért legalább az esélyt add meg magadnak azzal, hogy leállsz és otthagyod azt a társaságot, ahol a lerészegedés menő dolognak számít.
Az élet szép. Még pia nélkül is.
A teljes lerészegedés alatt a teleportálást érted, amikor nem tudsz magadról? Vagy a jó társaságban iszogatást, viccelődést, jó hangulatot, amikor nem érzed magad szarul?
Szerintem az előbbi az nem jó, és nem azért mert káros, hanem mert kellemetlen, és mégiscsak nem olyan jó az mikor nem emlékszel semmire az éjszakából...
(nem mondom, hogy nem kellenek ilyen bulik, mert fiatal vagy, haverok csajok fanta, DE mondjuk félévente talán 1-2)
Az utóbbi meg fiatal korban még elmegy, utána már te is rájössz, hogy nem feltétlenül kell részegnek lenni, elég egy finom koktél, egy két boroskóla, vagy pár sör, és jó a hangulat...
Ez már önmagában jó jel, hogy legalább elgondolkodtál rajta.
Szerintem ez nagyban függ a génektől is, de biztos, hogy nem veszítesz vele, ha abbahagyod a piálást. Függővé fogsz válni ha így folytatod. Később csak azt veszed észre, hogy pia nélkül nem is tudod jól érezni magad és amikor választás elé kerülsz, hogy valami jó dologban veszel részt vagy inkább piálsz ez utóbbit fogod választani. Ha bolti piákat iszol nem pl. házi kifőzésű, gyümölcsből készült pálinkát akkor tuti, hogy jelentős mennyiségű tartósítószert és egyéb mérgeket is iszol az alkoholon kívül. Nekem a legenyhébb negatív hatása az allergia lett. Egy sörtől azonnal folyni kezd az orrom. Ugyanezt a heti 1x piálást nyomtam évekig. De nem teljes lerészegedéssel, csak 2-3 sör meg esetleg egy snapsz. Manapság megdöbbenek, hogy az orvosoknak kerekre nyílik a szeme ha azt mondom, hogy hetente megiszok 1-2 egységnyi alkoholos italt és naponta elszívok néhány szál cigit. Ez már a nagyon nem kívánatos kategória. Ja és ugyanebbe a kategóriába tartozik az energia ital is. Fontos megérteni, hogy nem 20-30 évesen fog jelentkezni a hatása!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!