Seborrheás dermatitis-re valami gyógymód?
Helló!
Nekem szerencsére nem súlyos ez a kór. Csak a fejbőrömön jön elő időnként. 4-5 mm-es lemezkékben hámlik.
Voltam egy gyógyszertárban, és egy gyógyszerészgyerek ajánlotta a következő sampont:
Bioderma, Nodé DS+ Anti-Récidive
Azt mondta, hogy ez rendszeresen visszatérő problémára javasolt főleg.
Én 3 hete mosok vele hajat, és azóta teljesen rendben van a fejbőröm.
utolsó előtti vagyok.
Felejts el minden krémet sampont biz bazt, csak ront a helyzetem. Fél éve nem kenek rá abszolút semmit még véletlenül se, sampont sem használok abszolút, kicsit szokatlan az első hónapban, de utána szépen lassan helyrejön, azok a bizbaz kémikus szerek csak rontanak rajta. Hosszú távon mindegyik. Am meg ha végleg el akarod tűntetni, reggeli saját vizeletetted bekened, ez tuti módszer, egy természettudóstól vettem és bevált. Gusztustalannak hangzik először az is, de megszokod, én mertem hozzányúlni, hisz 3 éve a sok szir szar krém kenőcs sampon nemhogy javította de rontotta a dolgot, gondolkozz logikusan!
Sziasztok!
Én lassan 20 éve élek ezzel a "betegséggel". Rengeteg drága sampont kipróbáltam már a hajamra. Kb 1 éve olvastam egy fórumon hogy a Head&Shoulders mentolos sampon bevált valakinek. Tanusíthatom hogy nálam is működik. Az egyetlen hátulötője az volt hogy most lehúzódott az arcomra is (orrom mellett két oldalt). Az arcomra protopic 0.1%-ot írta fel a bőrgyógyász. Ez szteroidos cucc. Hatásos, mert 2x-i bekenésre eltűnnek a foltok, de aztán 1 hét múlva kezdenek visszajönni újra.
Valahol azt is olvastam hogy a mentolnak jó hatása van a bőrgyulladásra és fogkrémmel is lehet kenegetni. Lehet kipróbálom....
Szia!
19 eves lany vagyok, ugyanezzel a problemaval. En hormonos gyogyszerrel kezeltem, de annyira rászoktam, hogy mar napi 3szori alkalmazas sem volt eleg :(
Aztan noverem bement random egy gyogynovenyes boltba, ahol megkerdezte hogy mit tudnak ajanlani ra, es meg is vette.
Kígyózsír a neve, es eloszor nem mertem hasznalni, mert amugy az van rairva hogy lábkrém.:D aztan mar annyira el voltam keseredve hogy inkabb megprobaltam... Eloszor napi 2szer kentem. Jol be kell dorzsolni. Ma mar ott tartok, hogy masfel hete nem kentem magamra es nem latom nyomát a seborrheanak :))
Megneztem az osszetevoit, es az allantoint talaltam aminek gyulladascsokkento hatasa van benne, szoval ha nem is kigyozsirt, akkor valamilyen allantoin tartalmu szert hasznalj, es semmikeppen sem szteroidosat!!
Remelem tudtam segiteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!