Mit jelentenek ezek a vizsgálati eredmények a laboratóriumi leletemet?
ma reggel vér és vizeletvizsgálaton voltam, most értem haza a leletemmel és kíváncsi vagyok, hogy holnap erről mit olvas le a nőgyógyászom.
felsorolom azokat, amiknél plusz jel van, tehát több van belőlük mint kéne:
WBC fehérvérsejt 4-10,8 helyett nekem ebből 17,43 van
MCHC ebből 30,5-35,5 helyett 36,5 van
PDW ebből 9-13 helyett 13,1 van
MPV MPV ebből 7,2-11,1 helyett 11,2 van
Neu% Neu% ebből 40-74 helyett 76,3 van
Neu Neutrophil absz.szám ebből 1,9-8 helyett 13,29 van
és van még egy valami, amiből viszont kevesebb van, mint a normálérték:
Mono% Mono % ebből 3% van 3,4-9 helyett.
valamint a vizelethez odaírták, hogy durva granuláció.
tud nekem valaki segíteni, hogy ezek mégis mit jelentenek, és hogy "bajban" vagyok-e?
előre is megköszönöm, ha valaki valami hasznos információt tud nekem nyújtani ezekkel kapcsolatban.
Nem vagyok teljesen hozzáértő, de teljesen laikus sem.
Véleményem szerint addig, ameddig nem áll helyre a normális ciklus, addig felelőtlenség hormonális fogamzásgátlót felírni/felíratni. Ezek a gyógyszerek úgy hatnak, hogy leállítják a peteérést. De mivel a tabi bekavart a hormonháztartásba, ezért most a peteérés sem biztos, hogy teljesen rendben van. Meg kell várni, míg helyrejön.
Addig inkább vmi kiegészítő védekezést ajánlanék a gumi mellé (pl. spermicidet, pesszáriumot vagy megszakítást).
H helyreállt a ciklus, akkor lehet hormonozni, de addig szerintem nem kellene.
Egyébként nincs olyan, hogy "max.". Lehet, hogy pár hónap kimarad, de az is lehet, hogy nemsoká megjön. Nem lehet előre tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!