Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véradás után kb. mennyi idő...

Véradás után kb. mennyi idő alatt termelődik vissza az összes vér?

Figyelt kérdés
Most voltam véradáson és gondoltam megkérdezem,mert érdekel!Köszi a válaszokat!
2009. ápr. 21. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Én is szoktam vért adni, sajnos nem olyan gyakran, mint szeretnék. Én úgy tudom, hogy ha jó sokat iszol, akkor egy nap alatt visszatermeled azt a fél litert.

Örülök, hogy véradó vagy! :-)

2009. ápr. 21. 20:51
 2/5 A kérdező kommentje:

Én is örülök,hogy válaszoltál!Köszi a választ!:D

20/F

2009. ápr. 21. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
21%

Nagy tévedés!

Az a fél liter vér, amit levesznek, FÉL ÉV alatt termelődik vissza hiánytalanul. Nem is szabad sűrűbben menni véradásra!

Természetesen a vizet gyorsan pótolja a szervezet. Azért adnak helyben teát, sört.

2009. ápr. 21. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok, és nagyjából egyetértek Veled kedves előttem (és utánam) szóló. Nem is úgy értettem, hogy holnapután ismét lehet vért adni, de szerintem a kérdés se arra vonatkozott...

Én tapasztalatból azt mondom kb. 10 véradás után, hogy ha eleget iszol, eleget alszol, akkor másnapra kutya bajod. Én a véradás napján eléggé el szoktam ugyanis álmosodni, nem tudom Nektek mi a hatás, ha egyáltalán éreztek bármit.

Egészségügyben dolgozó (nő)ismerőseim gyakran havonta adnak vért, mert szükség van rá, és semmi bajuk.

(Ők azt elmondják, negyedévet várjunk a következővel.)

Jó érzés vért adni, és utána szinte érzem a megújulást. Kár, hogy kevesen vagyunk...

Szép estét!

35/L

2009. ápr. 21. 21:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Az elálmosodás nekem is megvolt,meg egész nap éhes voltam!:)Nekünk a suli szervezi minden évben,ott nem vagyunk kevesen,szabadnapért mennek el a legtöbben!:D Köszi szépen a válaszokat,én csak érdekesség képpen kérdeztem amúgy is. :)
2009. ápr. 21. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!