Véradás után kb. mennyi idő alatt termelődik vissza az összes vér?
Én is szoktam vért adni, sajnos nem olyan gyakran, mint szeretnék. Én úgy tudom, hogy ha jó sokat iszol, akkor egy nap alatt visszatermeled azt a fél litert.
Örülök, hogy véradó vagy! :-)
Én is örülök,hogy válaszoltál!Köszi a választ!:D
20/F
Nagy tévedés!
Az a fél liter vér, amit levesznek, FÉL ÉV alatt termelődik vissza hiánytalanul. Nem is szabad sűrűbben menni véradásra!
Természetesen a vizet gyorsan pótolja a szervezet. Azért adnak helyben teát, sört.
Első vagyok, és nagyjából egyetértek Veled kedves előttem (és utánam) szóló. Nem is úgy értettem, hogy holnapután ismét lehet vért adni, de szerintem a kérdés se arra vonatkozott...
Én tapasztalatból azt mondom kb. 10 véradás után, hogy ha eleget iszol, eleget alszol, akkor másnapra kutya bajod. Én a véradás napján eléggé el szoktam ugyanis álmosodni, nem tudom Nektek mi a hatás, ha egyáltalán éreztek bármit.
Egészségügyben dolgozó (nő)ismerőseim gyakran havonta adnak vért, mert szükség van rá, és semmi bajuk.
(Ők azt elmondják, negyedévet várjunk a következővel.)
Jó érzés vért adni, és utána szinte érzem a megújulást. Kár, hogy kevesen vagyunk...
Szép estét!
35/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!