Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ezt nem büntetik? (Kérdésed...

Ezt nem büntetik? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
nagyon sok embert láttam facebookon akik olyan fényképeket tettek fel magukról hogy vagy füves cigivel pózolnak vagy füves cigit szívnak. ezeket az embereket nem kapják el? mert én konkrétan nem szoktam ki rakni a füves képeimet mert elvileg illegális. de ezek? hogyhogy nem kapják el őket?
2011. szept. 9. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Utólag mondhatják, hogy csak sima sodort cigi volt. Másrészt kis mennyiség, tehát választhatják az elterelést. Emiatt hülyeség időt és energiát fordítani ilyen fényképek alapján eljárásokat indítani.
2011. szept. 9. 10:48
 2/4 A kérdező kommentje:
oh értem köszönöm.
2011. szept. 9. 10:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Mostanában készült el az új drogstratégia tervezet.

Ha törvényesítik is, akkor nemsokára büntethető lesz ez is, mivel a tervezetben van egy ilyen passzus:

"A függőséget okozó szerek bármilyen célú és formában történő reklámozását és

népszerűsítését tiltó jogszabályok megalkotása, az internetes tartalmak ez irányú

fokozott ellenőrzése. A droghasználatot népszerűsítő felületek figyelése, illetve azok

szakmai és jogi eszközökkel való visszaszorítása érdekében internet figyelő szolgálat

szervezése szükséges. A világhálón és a kereskedelmi kommunikáció egyéb színterein

egyaránt vissza kell szorítani a kábítószer fogyasztást kedvező színben föltüntető

tartalmak megjelenését"

Mivel a jointtal való pózolást is lehet "népszerűsítésnek, kábítószer fogyasztást kedvező színben föltüntető tartalomnak" megítélni... Lehetséges, hogy az "internet figyelő szolgálat" (milyen vicces név a cenzúrára) le fog csapni ezekre is.

Persze elsőként a kenderlevél szimbólumok, pólók, és hasonlók fognak eltűnni.

2011. szept. 9. 11:14
 4/4 A kérdező kommentje:
de nemár. kajak el tűnnek a cannabisos cuccok? pedig olyan rohadt jók.. de gáz :S és ha van egy cannabisos öngyújtóm akkor bevisznek? ez derossz:((
2011. szept. 9. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!