Anyajegy levétele utána mennyi ideig nem szabad napozni, szolizni? Nagyon feltünő heg marad?
Ez több dologtól is függ. Pl a heg attól, hogy mekkora az anyajegy, milyen a kinézete, a pici és nem veszélyes anyajegyek körül nincs nagy vágás, 2-3 öltés kell, de ha nagyobb vagy esetlegesen gond lehet vele, mert sötét, vagy kiálló, akkor azt elég nagy ívben távolítják el. Nekem pl két ilyen is volt, mindegyikben 4 öltés, kb 2,5-3 centis sebbel. A varrat bentléte megint ettől is függ, meg attól, hogy honnan veszik le, a szívhez közelebbi részeken és az arcon, valamint a nem feszülő részeken (has, arc, stb) gyorsabb a sebgyógyulás, ott elég 1 hét a varratoknak, viszont háton, talpon, tenyéren és kényesebb helyeken a bőr is nehezebben húzódik össze és a vérállátás is rosszabb, ott nehezebben gyógyul, 10-14 nap is kellhet a varratszedésig.
A varratok nem érhetnek vizet, sem tartós napfény nem érheti őket, illetve később a hegekkel sem lehet napozni, szolizni, mert bepirosodnak. Ez kb 1-2 hónap. Szoktak ajánlani ilyen korrektorhoz hasonló fényvédőt, amit a hegre kenhetsz, ha napra mész. Ezek 50 faktorosak minimum, gyógyszertában lehet kapni. A heg még sokáig meglátszik majd, de idővel (hónapok) kifehéredik és halványul. Plasztikai sebésznél szépen dolgoznak, de ha nem arcon van vagy jól látható helyen, szerintem sima sebészi eltávolítás is teljesen jó. Nagyon vigyázz majd vele, nehogy felszakadjon a seb, mert egy örökkévalóságig fog gyógyulni, ugyanis nem lehet újravarrni!
Ú hát képzeld elég fehér bőrű vagyok
amúgy törődj a saját dolgoddal
mindeggyik válasz 82 %-os
ez csak véletlen vagy te íratd mindet h felpontozzalak ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!