Diszlexiás vagyok? Többi lent.

Javaslom keresd meg az iskoládhoz tartozó logopédust és kérj tőle időpontot.
Tudnod kell a diszlexia nem betegség! És szépen megtanulhatsz olvasni, logopédus segítségével.
Hogyan mennek a nyelvek? Cserélsz-e össze betűket, mondjuk p-t a b-vel, vagy d-t a t-vel?
Milyen az írásod? Mennyire jó a mondatszerkesztésed?
Én logopédiát is tanultam, de sajnos így látatlanban nem tudok többet mondani.

Szia!
Nekem volt ilyen problémám, amikor 14 éves voltam, és mindenképpen kell hozzá szakértő. Elmentem megvizsgáltatni, és azt mondták, hogy hajlamos vagyok a dyslexia kialakulására. Én a betűk felcserélgettem olvasáskor, szakadozottan olvastam, megismételtem a mondatok második felét. Nekem sokat segített ebben, hogy elkezdtem a magam szórakozására olvasni. Nem a kötelezőt, hanem olyat, ami nekem tetszett. Gyakran hangosan és lassan olvastam magamnak a tükör előtt. Hidd el, ez segít:) Ha Te vagy saját magad közönsége, akkor nem fogsz félni, és félelem nélkül jobban megy az olvasás!
A tanáraid nem vették észre az olvasásodon, hogy baj van vele?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!