Leégés szoláriumban?
A barnulás és a leégés nincs összefüggésben.
Annál inkább a bőrdaganatok és a leégés...
Jó kérdés mi köze van a kettőnek egymáshoz..
De támogatom az előttem szólókat. Csak óvatosan a szolival. Gondolom nem szeretnél úgy kinézni 30 évesen mintha a saját nagymamád lennél.
18 évesen szalagavató előtt jártam rendszeresen szoliba (gondoltam ne legyek már fehérebb, mint a keringő ruhám). De olyan rohamos öregedésnek indult a bőröm, hogy elképesztő. Úgyhogy szalagavató után abba is hagytam. Azóta se voltam, és nem is akarok. Én a tipikus nagyon fehér bőrű vagyok, de inkább vagyok fehér, mint 23 évesen öreg... Persze mindenkinek a saját döntése, nem akarok kioktatni senkit. (Volt középiskolában egy oszt.társam aki 15 éves korától járt rendszeresen szoliba és jár ma is... Hát nincsenek rá szavak, hogy hogy néz ki)
A leégéskor az történt a bőrödben, hogy sok sejtben a DNS molekulák károsodtak. Ez okozhat daganatot, de szerencsére több védekező mechanizmus is kiépült a sejtekben az evolúció során, így a hibákat a sejtjeid valószínűleg megoldották, amelyek súlyosan károsodtak, azok pedig egy önpusztító mechanizmus segítségével elpusztultak.
Mindenesetre növelted a bőrdaganatok kockázatát, pl. melanoma malignum, carcinoma spinocellulare, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!