Túlsúlyosnak számítok?
Szerintem nem...Bár a testtömeg indexed szerint husis vagy
De figyelj jól érzed magad a bőrödben? Ha igen akkor semmi probléma
És különben is ennyi idősen nem ezzel kellene foglalkoznod élvezd ki a gyerekkorod ráérsz még ezzel mire felnősz.
Nekem az egyik tanárom mindig azt mondta hogy amilyen magas vagy olyan súlyosnak kell lenned :D
ergo énvok 163 centi és 63 kilónak kéne lennem :D nézz bele a tükörbe és döntsd el :)
Az előző válaszolónak:
"Bár a testtömeg indexed szerint husis vagy" - a BMI-index értékelésében nem szerepel "husis" kategória. Létezik túlsúlyos, és létezik elhízott, de husis nem. A lány BMI-je egyébként is a normális kategóriába esik, mivel az értéke 24,9-nél kisebb.
"De figyelj jól érzed magad a bőrödben? Ha igen akkor semmi probléma" - de igen, nyugodtan lehet probléma, pl. fokozottabb rizikó kardiovaszkuláris szövődményekre. Ez ügyben a labordiagnosztika a döntő, nem pedig a szubjektív benyomás.
"És különben is ennyi idősen nem ezzel kellene foglalkoznod élvezd ki a gyerekkorod ráérsz még ezzel mire felnősz." - egy rakat tanulmány bizonyította, hogy a gyerekkori elhízás fokozottabb kockázatot jelent felnőttkorra is bizonyos betegségek terén.
"Nekem az egyik tanárom mindig azt mondta hogy amilyen magas vagy olyan súlyosnak kell lenned" - a módosítatlan Broca-index használatát már vagy 30-40 éve meghaladtuk.
A kérdezőnek:
Ilyen idős korban a diéta nem javasolt, helyette tiszta húsok (pl. szárnyasok, színhús stb.) és zöldség-gyümölcs fogyasztása ajánlatos. Amit tehetsz még, az a hetente rendszeresen végzett sport (a "nincs időm"/"sokat kell tanulni" nem kifogás) és a gyorséttermi szemétételek teljes kerülése.
Ha 6-8 hónapon belül nincs semmiféle változás, felkeresheted a háziorvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!