Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen negatív hatása lehet...

Milyen negatív hatása lehet ha percenként 50-et ver a szívem?

Figyelt kérdés

1 éve szívultrahangozáson észrevettek egy laza szívbillentyűt és a háziorvosom concor cor-t írt fel reggel napi egyet. Múlthéten egy 24 órás megfigyelésen átlag 48-at mértek a szívverésemnek.

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen hatásai lehetnek rám rövid illetve hosszú távon.

2009. ápr. 14. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Menj el kardiológushoz, majd ő megmondja. Szerintem ez közel sem olyan veszélyes, mint a tachycardia. Valószínűleg csökkenteni fogják a Concor adagját, vagy más ritmusszabályzót írnak fel. Ha gyógyszeres kezelés nem jöhet szóba, akkor pacemakert szoktak beültetni bradycardia esetén.
2009. ápr. 14. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Én legjobb tudomásom szerint egészséges vagyok ilyen téren, nekem mégis ugyanennyit ver a szívem percenként.

Azonban a te esetedben, annak ellenére, hogy ezek szerint semmi rosszat nem mondtak az orvosok, egy beszélgetés erejéig felkeresném a szakorvost. Lehet, hogy másik gyógyszerre van szükséged, de lehet, hogy ez normális.

2009. ápr. 15. 08:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Most csökkentették napi fél concor-ra de volt 3 nap amíg nem szedtem és elég rosszul is éreztem magam. Az a bajom, hogy két orvos kétfélét mond. :)
2009. ápr. 15. 10:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Akinek 50-et ver a szíve percenként és tartós,az nem egészséges. Mindenképpen keress akár egy harmadik orvost is ha kell,mert így lassú a keringésed,és hosszú távon okozhat trombózist is, mert vérrög keletkezhet(nem minden esetben,de előfordulhat). A normál érték 60-80 között van,az átlag 72. Ezt nem szabad halogatni. 48 az meg nagyon kevés!
2009. ápr. 15. 17:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor mindenképpen az lesz, hogy elmegyek egy harmadik orvoshoz is!

2009. ápr. 15. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!