Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Baj, ha a bal kezemmel próbálo...

Baj, ha a bal kezemmel próbálom "utolérni" a jobb kezem?

Figyelt kérdés

Szeretném fejleszteni a bal kezem...ezzel eszek, fogatmosok, és egyre több mindent szeretnék megtanulni vele. ha lehet még irni is...(táblán suliba krétával már egész jól megy)

azthallottam ez nem helyes, mert az agyunkban felkavarhat valamit...(hogy különbözően müködnek az agyféltekék amik irányitják hogy a jobb kezünk az ügyesebb, és igy sok minden másra is károsan hatna ha megváltoztatom)

2008. márc. 5. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
nem baj. csináld nyugodtan.
2008. márc. 5. 18:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Erre nem hallottam példát. De azt igen, hogy a született balkezeseket, ha erőszakkal kényszerítik a jobbkezességre, az komoly gondokat okoz. Épp az agy fejlődésében lévő különbségek miatt. Mert egészen másmilyen az agy felépítése a jobbkezeseknél mint a balkezeseknél.
2008. márc. 5. 19:34
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor ne próbáljam? 14 multam ilyenkor már lehet nem lenne akkora baj mint a kicsiknél (akiknek még akkor alakul ki az irás-készség meg ilyenek)
2008. márc. 5. 19:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbálgasd nyugodtan, néha én is szoktam, csak ne akard átvenni a bal kezeddel a jobb kezed munkáját. De az nem baj, ha bal kézzel is meg tudsz csinálni mindenfélét, hogy ha a jobb foglalt, akkor a ballal segíthetsz magadon. Szóval próbálgasd csak, de ne vidd túlzásba.
2008. márc. 5. 21:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is próbálgattam annak idején (a táblán nekem is jól ment, a többi már nem annyira). Sosem fogod úgy megtanulni, mint a másikkal. Nagybátyám agyvérzés miatt jobb oldalára lebénult, és bár sokat gyakorolt, nem sikerült neki egy normális írást kifejlesztenie a bal kezével. Az, hogy milyen oldalad a domináns, már magzati korban, méghozzá az első pár hétben kialakul.

Egyébként én egy idő után meguntam és felhagytam vele. Szerintem bajod nem lesz belőle, ha élvezed, csináld.

2008. márc. 5. 22:29
 6/9 A kérdező kommentje:

Oké, akkor csinálgatom...! tegnap 2 órát gyakoroltam (áramszünet volt, nemkellett tanulni :D )és ma már körübelül ugy irok mint egy elsős a jobb kezével amikor tanul irni :D kicsit négyzetesen meg gyerekesen de jól :D a haverok teljesen ájultak :D

De ha vki még tud vmit a témával kapcs., véleményt irjon nyugodtan!

2008. márc. 6. 13:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csináld nyugodtan. Egyforma sose lesz - de az csak jó, ha "kétkezes" leszel. Nekem is volt egy időszak, amikor nem tudtam pl. írni a jobb kezemmel - akkor kényszerből a ballal írtam. Szépen fejlődtem én is.
2008. ápr. 25. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
az írásodból le veszem, hogy rocker vagy.
2009. júl. 4. 17:34
 9/9 A kérdező kommentje:
hát fött :D utálom a rock zenét :D
2009. júl. 15. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!