Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért nem kezeltek korábban a...

Miért nem kezeltek korábban a bőrgyógyászok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy ~10éves koromtól fogva erősen pattanásos volt a bőröm, nem csak az arcom teljes felületén, de a dekoltázsomnál, a hátamon és a felkarjaimon is. Több bőrgyógyászhoz jártam, de senki se adott hatásos gyógyszert/kezelést. Most (15 vagyok) írt az egyik doki kifejezetten olyan fogamzásgátlót, ami eltünteti a pattanásokat, szóval megszűnt a probléma. Viszont felmerült egy másik, az aknehegek. Tudom, hogy a legkevesebb, hiszen az arcomon alig van, és létezik nagyobb szépséghiba is, de a hátamon és a felkarjaimon nagyon látszanak, nem csak ha fürdőruhát veszek, hanem pl. egy ujjatlan pólónál is.

Az a kérdésem, hogy miért nem kezeltek korábban? Tudom, hogy 10éves gyereknek nem lehet hormontablettát írni, de léteznek antibiotikumok és egyéb szájon át szedhető gyógyszerek, többnyire mégis hatástalan vagy csak átmeneti hatású krémeket írtak. Mind azt mondta, hogy csak kamaszodom, majd elmúlik, de öt év alatt nem múlt el, és végül, hogy sikerült megoldást találni, a hegek maradtak. Erre miért nem gondolt senki? Mert ugye nekem utólag semmi okosnak lenni, de akinek ez a foglalkozása? És nem az volt a helyzet, hogy elugrottam az államiba, ahol gyorsan szabadulni akartak tőlem, és nem is az, hogy elkapartam őket, a hegeim többsége olyan helyen van, ahol nem is érem el.

2011. aug. 13. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Erős fogamzásgátló is csak átmeneti megoldás!!
2011. aug. 13. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Abban a korban kezdtél el serdülni és ha neked a valamilyen gyógyszert írtak volna,ami valószínű valamilyen hormontartalmú készítmény lett volna,felborította volna a hormonháztartásod.Ebben korban valóban nem adnak gyógyszert,esetleg külsőleg,megvárják az idősebb kort.Sajna nekem is a bőröm,de nekem az arcomon vannak hegek.
2011. aug. 13. 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Általában az a gond hogy az ilyen gyógyszerek nem jelentenek megoldást. Persze lehet hogy szeded és szebb lesz a bőröd, de közbe meg a legtöbb nő rettenetesen elhízik tőle aztán meg abbahagyja a szedését és a bőrhibák is visszatérnek. Márpedig örökké ezt nem lehet szedni. Más megoldás kell. Na arra már tényleg lusták az orvosok hogy ilyenkor kiderítsék mi is okozza a bajt és sokszor a betegek is lusták hogy más megoldásokat keressenek. Például sokan nem is hiszik el hogy egészséges étkezés és sok víz fogyasztásával elmúlna a legtöbb bőrhibájuk. Csak épp le kell mondaniuk a cukros üdítőkről, csokikról, fűszeres kajákról, meg a többi. Mindenesetre magánorvossal többet ér az ember, az talán tesz is valamit, elküld vizsgálatokra, nem csak felírja mindenkinek minden bajra ugyanazt. Mert az én orvosaim ezt csinálják.
2011. aug. 13. 17:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért nem kezeltek, mert igazándiból nincs is rá jó, és mindenkinek bevált módszer. Éghajlat, életmód, öröklés függő. Ami viszont használ, a tisztán tartás, a nem kaparászás, a sok napozás. A tini kor elmultával ez a probléma általában meg is szűnik.
2011. aug. 13. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:

2. Írtam, hogy ezzel tisztában vagyok, ahogy azt is, hogy léteznek antibiotikumok, amiknek ugyan sok (meglehetősen kellemetlen) mellékhatása van, de a maradandó nyomokat talán el lehetett volna kerülni.

Aránylag egészségesen étkezem, nem zabálom a szénhidrátot, cukros üdítőket is csak alig, nincs túlsúlyom, 158 centihez vagyok 45-47 kiló. Dietetikushoz nem küldtek, de ugyanezt elmondták, és elhiheted, hogyha majdnem öt évig hajkurásztam az orvosokat, akkor az előírásaikat is igyekeztem betartani, pláne, hogy ezen a ponton egyetértettek. Nálam ez öröklött, ezért is tartós a probléma, nem hiszem, hogy elmúlna, maximum javulhat, anyukám 50 éves és még mindig rendszeresen jönnek rajta pattanások. Arról is volt szó, hogy nem lehet sokáig szedni az ilyen giga tablettákat (am. én egy grammot se híztam, pedig már négy hónapja szedem), de az az elmélet, hogy ír kisebb hormontartalmút az ősszel, ami a szintentartásra elég, hiszen már a nagyja feltisztult.

Magánorvoshoz járok, egyiknek se a munkamoráljával volt a baj, hanem azzal, hogy nem használtak a kenőcsök, tonikok, stb, amit ajánlottak/felírtak.

Köszönöm a válaszokat :-)

2011. aug. 14. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Igazán kellemetlen dolog. Magam is pattanásos voltam nagyon sokáig. Az arcom, a hátam a mellem a karom. Szal én megértelek. Sajnos az én időmben még ennyi orvosi segítség sem létezett, mint manapság. Aztán kb 20 éves koromra megszűnt, a rendszeres nemi élettől. Vagy mástól. De azóta csal elenyésző mennyiségben terem.
2011. aug. 15. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia!2.vagyok.Valószínüleg azért nem írtak fel semmit külsőleg mert nem használt volna.Nekem is ilyem hátterem van,szóval örököltem.Kipróbáltam mindent amit pattanásra már kitaláltak,kozmetikosra nem tudom mennyit költöttem és semmi.Aztán kaptam antibiotikumot amit kb 1 hónapig bírtam,mert olyan erős erős volt,hogy folyamatason gyomorgörcsöm volt tőle.Visszamentem és azt mondta a doki,hogy mást nem tud javasolni.Szóval amikor amikor elkezdtem fogamzáslásgátlót szedni akkor jött rendbe.Egy kínszenvedés tudom,de a genetikával nem tudsz,tudok mit kezdeni.Sajnos.
2011. aug. 15. 20:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Írtak kenőcsöket, csak mikor egyik sem használt, azt nem vetették fel, hogy létezik antibiotikum is, csak a mostani orvosom mondta, aki ugye a fogamzásgátlót jobb megoldásnak ítélte. Az oké, hogy nem akartak antibiotikumot írni a komoly mellékhatások miatt, de szerintem legalább az elméleti lehetőségét fel kellett volna vetniük.
2011. aug. 17. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!