Miért nem kezeltek korábban a bőrgyógyászok?
Az a helyzet, hogy ~10éves koromtól fogva erősen pattanásos volt a bőröm, nem csak az arcom teljes felületén, de a dekoltázsomnál, a hátamon és a felkarjaimon is. Több bőrgyógyászhoz jártam, de senki se adott hatásos gyógyszert/kezelést. Most (15 vagyok) írt az egyik doki kifejezetten olyan fogamzásgátlót, ami eltünteti a pattanásokat, szóval megszűnt a probléma. Viszont felmerült egy másik, az aknehegek. Tudom, hogy a legkevesebb, hiszen az arcomon alig van, és létezik nagyobb szépséghiba is, de a hátamon és a felkarjaimon nagyon látszanak, nem csak ha fürdőruhát veszek, hanem pl. egy ujjatlan pólónál is.
Az a kérdésem, hogy miért nem kezeltek korábban? Tudom, hogy 10éves gyereknek nem lehet hormontablettát írni, de léteznek antibiotikumok és egyéb szájon át szedhető gyógyszerek, többnyire mégis hatástalan vagy csak átmeneti hatású krémeket írtak. Mind azt mondta, hogy csak kamaszodom, majd elmúlik, de öt év alatt nem múlt el, és végül, hogy sikerült megoldást találni, a hegek maradtak. Erre miért nem gondolt senki? Mert ugye nekem utólag semmi okosnak lenni, de akinek ez a foglalkozása? És nem az volt a helyzet, hogy elugrottam az államiba, ahol gyorsan szabadulni akartak tőlem, és nem is az, hogy elkapartam őket, a hegeim többsége olyan helyen van, ahol nem is érem el.
2. Írtam, hogy ezzel tisztában vagyok, ahogy azt is, hogy léteznek antibiotikumok, amiknek ugyan sok (meglehetősen kellemetlen) mellékhatása van, de a maradandó nyomokat talán el lehetett volna kerülni.
Aránylag egészségesen étkezem, nem zabálom a szénhidrátot, cukros üdítőket is csak alig, nincs túlsúlyom, 158 centihez vagyok 45-47 kiló. Dietetikushoz nem küldtek, de ugyanezt elmondták, és elhiheted, hogyha majdnem öt évig hajkurásztam az orvosokat, akkor az előírásaikat is igyekeztem betartani, pláne, hogy ezen a ponton egyetértettek. Nálam ez öröklött, ezért is tartós a probléma, nem hiszem, hogy elmúlna, maximum javulhat, anyukám 50 éves és még mindig rendszeresen jönnek rajta pattanások. Arról is volt szó, hogy nem lehet sokáig szedni az ilyen giga tablettákat (am. én egy grammot se híztam, pedig már négy hónapja szedem), de az az elmélet, hogy ír kisebb hormontartalmút az ősszel, ami a szintentartásra elég, hiszen már a nagyja feltisztult.
Magánorvoshoz járok, egyiknek se a munkamoráljával volt a baj, hanem azzal, hogy nem használtak a kenőcsök, tonikok, stb, amit ajánlottak/felírtak.
Köszönöm a válaszokat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!