Hanyag testtartásra és görbe hátra mit tudtok ajánlani?
úszás, lovaglás (minden izmot megmozgat, ott nem lehet hanyagul ülni, mert lepotty)
azonkívül, elsőre talán furcsa, de mélységesen összefügg a tartással: önismeret fejlesztés és önbizalom erősítés: bízzál magadban, vannak segítőid, nem vagy egyedül :)
* * *
Fény vagy te is, lobogj hát,
Melegíts és égess,
Hinned kell, hogy a világ
Teveled is ékes.
(Tóth Árpád)
A hátizmaidat kell elsősorban erősítened. Hanyag testtartás ellen amúgy a legjobb az, ha kihúzod magad. Ez most bugyután hangzik, mert tudom, hogy úgy hamar elfárad az ember eleinte meg fáj is tőle az ember háta... De tényleg ez az egyetlen hatásos módszer.
Évekig görbe háttal jártam, amíg egyszercsak elkerültem angliába, ahol mindenki nagyon kihúzza magát, nem úgy mint itthon. Na ott rettentő ciki volt, hogy én olyan nagyon görbe vagyok, úgyhogy amikor észrevettem, hogy begörbülök csak kihúztam magam. Csak az első 1 hónapban küzdöttem hátfájással, és azóta teljesen természetessé vállt, hogy egyenes háttal járok...
Gerinctorna,úszás,kettlebell,fegyencedzés.
Mind jó rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!