Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Napgombát mivel lehet hatásosa...

Napgombát mivel lehet hatásosan kezelni?

Figyelt kérdés
Rettentően zavar, mert a felkaromon van és többen szóvá tették már annyira látható:((
2011. aug. 12. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Szinte bármilyen gombaellenes szerrel, de mindenképpen kezelni kell hozzá a fejbőrödet is! Nizoral samponnal lemoshatod a fertőzött bőrfelületedet és a hajadat is kezelheted: ez utóbbi a visszafertőződés elkerülése végett fontos, mert bőrtünet esetén a hajas fejbőr is mindig fertőzött (tünetei általában finomabb, szemcsés, hámlásszerű korpa és viszkető fejbőr). A látható bőrtünetekre kenhetsz pl. Cansten krémet napi kétszer.

Milyen típusú arcbőröd van? Ha seborrheás (mitesszeres bőr, ami tapintásra száraz, időnként hámlás látható rajta), vagy esetleg a füleden látható ilyen hámló elváltozás, akkor azt is kezelni kell. Erre több termékcsaládnak is léteznek krémei (pl. Bioderma: Sensibio DS), a Nizoral sampont pedig használhatod "szappanként" arctisztításra is. A tüneteid hamar javulni fognak, a kiújulást megelőzni viszont már lehet, hogy nehezebb feladat lesz.

2011. aug. 12. 18:46
 2/3 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Érdekes bőrgyógyász először elnézte, hogy bőrszárazság, másik felírt Micetal tusfürdőt, meg Mycosyst, és spiritus salicylatus.

Egy szóval nem említette, hogy a fejbőrőmet is kezelni kellene, meg, hogy napozhatok-e.Neten utánanéztem elvileg jövőre is megelőző kezelést kell végezni a Nizarollal...Olyan jól felvilágosítottak:(

Köszönöm a válaszodat!!

2011. aug. 13. 11:34
 3/3 slilis válasza:
a SZÓDABIKARBÓNA (1 KISKANÁL + KB. 1 DL. VÍZ) ÉS VATTÁVAL FELKENEGETED ÉS HAGYOD RÁDSZÁRADNI MAJD PÁR ÓRA MÚLVA LEMOSOD-ÉRDEKES LESZ LÁTNI AHOGY PÁR PERC ALATT MÁRIS HALVÁNYODIK ! A PÁROMNAK NAPI 1X CSINÁLTAM HÁROM NAPON ÁT ÉS TELJESEN ELTÜNT, A FEJÉT PEDIG A PORRAL BEMASZIROZTAM AZTÁN PÁR ÓRA MÚLVA LETUSOLTA. a LÁBA NAGYON ÉGETT A "ROSSZ" ZOKNITÓL, ÚGYHOGY SZÓDABIKARBÓNÁS LÁBVIZET CSINÁLTAM NEKI -MIVEL NEHEZEN VISELI A VÁRAKOZÁST, EZÉRT VACSORA KÖZBEN ÁZTATTA A LÁBÁT PÁR NAPON ÁT -ÉS MOST JOBB NEKI.
2012. júl. 20. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!