Mit használtok allergiára?
3 éve van meg az allergiám,nem tudjuk mire.
Viszkető szem,sok tüsszögés(ezért is fáj a torkom),orrfolyás,orrviszketés.
Allegrát szedek,de nem valami hatásos...
Az allergia vizsgálatról azt se tudom,hogy pénzes e... (Szeged felé lakom)
Volt valami c-vel kezdődős gyógyszerem,de az meg azért nem volt jó,mert nagyon fáradt lettem tőle...
Mit használtok?
Mennyibe kerülhet az allergiavizsgálat?
Ha az allegrából a 30 szemeset 30 nap alatt veszem be,azaz folyamatosan napi 1-et abból lehet bajom?
15/L
Szia!
Nekem teljesen ingyenes volt az allergia vizsgálat. Aerius-t szedek,napi egyet,és nagyon jó,azóta egy tünet sem jelentkezett:)
16/L
No akkor szerintem holnap el is megyek,beutalóért,de azért megkérdezem persze. ;)
Meg feliratom ezt a fajtát. :P
Köszi a választ. :)
Teljesen ingyenes az allergiavizsgálat, viszont amíg tüneteid vannak, addig nem végzik el + antihisztamint sem szedhetsz előtte elég sokáig, de ezt nem tudom pontosan (nekem 2 hónap rémlik, de ez így belegondolva elég soknak tűnik). Annyira nem egyszerű dolog, mert góckutatásra is elküldenek mellette, tehát nőgyógyászatra, fogorvoshoz, fül-orr-gégészhez, vérvételre, ezzel mind egy rejtett gyulladást keresnek a szervezetedben, ami allergiaként jelentkezhet. Érdemes a Prick-teszt beutalót jó előre kikérni valamilyen "nyugodt" időszakra, amikor tudod, hogy nem vagy allergiás és a többi vizsgálatot addig is letudni.
A C-s gyógyszered, amitől fáradt lettél, gondolom Claritine volt, az Aerius, amit az első említett annak a továbbfejlesztett változata, ami már nem okoz álmosságot :) Ha egyébként az előző gyógyszered használt, akkor érdemes feliratnod, szénanáthásoknak általában tényleg nagyon jól be szokott válni. Szedhetsz még mellé napi 1 Calcium pezsgőtablettát is, ezt akkor érdemes, ha a tüneteid nagyon erősek + orvos felírhat szteroidos orrsprayt a tüsszögésre, illetve szemcseppet a szemviszketésre (amit kb. 1 éve rcept nélkül i smegvehetsz, de receptre ha jól tudom, még mindig olcsóbbak, pl. Opticrom, Taleum). Hatásos alternatívák lehetnek még a Coryzalia és a Luffeel nevű homeopátiás szer, ezek kimondottan szénanáthára vannak, de a kezdeti szakaszban általában súlyosbítják a tüneteket és csak pár nap után kezdenek el javítani rajta.
Köszi a választ. :)
Ahhoz minek kell a nőgyógyász is? o.O
Nyúlkálni fog bennem? :O
Értem,köszi. :)
De a nőgyógyász minek? :D
Köszi. :)
Nekem is viszketett,volt rá szemcsepp,csak nem tudom a nevét,bocsi. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!