11-es vércukorszint. Mi a teendő?
Édesapám (52) teljesen bepánikolt, hogy ilyen magas a vércukorszintje. Fejébe vette, hogy csak zöldségeken fog élni, nem eszik kenyeret se. Én hiába mondom neki, hogy nem ez a megoldás.
Szeretném, ha leírnátok a tapasztalataitokat, hogy mi a leghatásosabb a vércukorszint normalizálására (mert biztos vagyok benne, hogy nem a zöldségeken élés)! Minden ötlet érdekel!
Orvos -> kivizsgálás -> gyógyszer vagy inzulin
A 11 az elég durva, a cukorbetegséggel nem szabad játszani.
Az én édesapámnak is ugyan ez (60)éves a helyzete csak neki 16-os!! cukra volt,lassan megy le neki már 8 -as.Először is háziorvos,ő köteles adni egy olyan füzetet ami a cukor(betegek) táplálkozását írja le hogy mit szabad enni és mit nem, nagyon hasznos a Novartis adja ki azt hiszem,ill. kell gyógyszer is ,szóval háziorvost kell meg látogatni .
Ja és szólok hogy sok zöldség mint pl.paradicsom tartalmaz cukrot tehát ez nagyon rossz ötlet.
Köszönöm szépen az eddigieket!
Annyit még érdemes megjegyeznem, hogy nem a háziorvos vizsgálta, hanem sportorvosin volt, tehát idegen helyen.. talán azért nem kapott egyből gyógyszert?
Kedves utolsó: a Te apudnak akkor gyógyszerrel és megfelelő étrenddel vitték le? Semmi komolyabb beavatkozást nem igényelt?
Valamint azt tanácsolták, hogy esetleg a hétfői vizsgálat előtt vegyen be nyugtatót, hogy ne idegeskedjen annyira. Ez jó ötlet? Nem befolyásolja az eredményt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!