Cukorbetegeknél hogy megy a berúgás?
2-es tipusú cukorbeteg vagyok. Az alkohol sokkal jobban üt mint egy egészséges embernél. Vigyázni kell, hogy ne igyál sokat.
Gyakorlatilag a legtöbb alkoholfajta rossz hatással van és baromira megemeli a vércukor szintet. Amit jobban lehet inni (azt se sokat) az kb a száraz fehérborból készült fröccs. Ebből lehet inni, bár itt is mértékkel. (Én például 3-4 2:1-es fröccstől már erősen spicces-berúgott vagyok)
Sör az felejtős maximum 2 decit lehet, de akkor a napi szénhidrát adagba be kell illeszteni (szóval kevesebbet kell vacsizni pl ha este iszol).
Amit kifelejtettem, hogy 3-4 fröccsöt mondtam de ezeket sem egyszerre kell meginni, hanem próbálj meg minél nagyobb szüneteket hagyni köztük. Nálam pl ~1 órányi szünetek voltak köztük, így a vércukor szintnek van ideje ha nem is normalizálódni de visszaállni egy-egy bedobott ital után.
A legjobb és legegyszerűbb amúgy ha iszol aztán rá ~fél órára mérsz egy vércukor szintet. Abból leszűrheted, hogy mennyire befolyásolja a cukrod, és tudsz viszonyítani a mértékre.
Vodkát lehet még a száraz fehérboron kívül.
Ebben az esetben is alkati dolog, hogy ki mennyit bír inni. Ismerek full alkesz cukorbeteget is ...
A berúgástól másfajta kómába esnek ... :-D
De egyébként nem egyszer láttam sürgősségin tajrészeg cukrost ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!