Miért hallom jobbnak a ének-hangszínem a fejemben, mint ha felvételről hallom vissza?
Figyelt kérdés
Én azt gondolom, hogy mivel kinőtt a kiskoromban kiszedett orrmandulám, ami miatt a bal orrlyukamon nem kapok levegőt, ez rontja le jelentősen az énekhangom. Lehetséges ez?2009. ápr. 6. 12:04
1/2 anonim válasza:
Ez attól van, hogy a saját hangját a fejében mki jobbnak hallja, mint amilyen valójában. ez olyan, mint amikor belenézünk a tükörbe, és másmilyennek látjuk magunkat, mint az objektív valóság. az orrmandula azonban tényleg befolyásolhatja a hangodat. amikor kisgyerek voltam, állítólag nekem is orrhangom volt, míg ki nem vetették az orrmandulámat (is). kérdezz meg erről egy énektanárt, aki az énekhangod minőségét is meg tudja reálisan állapítani.
2/2 anonim válasza:
A hallószervhez két módon juthatnak el a hangok. Az egyik út a levegő közvetítésével, a dobhártyán, majd a hallócsontocskák láncolatás keresztül. A másik, az ún. vezetéses hallás, amikor a koponyacsontok közvetítésével jut el a hang a belső fülbe, íly módon még a dobhártya nélküli betegek is hallanak. A vezetéses hallás főleg a mélyebb hangokat viszi át, olyan, mintha a víz alatt hallgatóznál.
Amikor a saját hangodat hallod, akkor nem csak a levegőben terjedő, mindenki számára hallható, a felvételre is rákerülő rezgések jutnak el a belső fülbe, hanem a csontvezetéssel sokkal több/erősebb mély hangok is. Ezért hallja mindenki felvételről magasabb hangfekvésben a hangját (és ez is a valódi hangod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!