Leírnátok nekem, pontosan hogy viselkedik egy olyan ember, aki be van drogozva?
A minap olvastam egy cikket a drogokról,főleg a manapság divatos partidrogokról,a gináról meg a katiról...elgondolkoztatott engem is,mert régebben történt egy eset velem,és most így a cikk elolvasása után akár én is beszedhettem "ezt-azt" akaratlanul.
Valaki drogozott már közületek?Milyen hatásai vannak?Hogy viselkedik az illető?
Off:
Azt nem tudom, hogy honnan a francból jutnak hozzá emberek és egyáltalán mi viszi rá őket, hogy hozzájussanak.
Egyébként engem is érdekelne hogyan viselkednek, hogy biztosan elkerüljem őket....
Pszichés tünetek:
• feldobottság, idegesség, ingerlékenység
• pesszimista hangulat, levertség, közöny
• ok nélküli hangulatváltozások, túlérzékenység
• figyelem és koncentrációs képesség zavara
• fáradtság, gyors kimerülés, alvászavarok
• térbeli és időbeli tájékozódás zavara
• túl sok, gyakran összefüggéstelen beszéd
• ítélőképesség elvesztése
• látomások, hallucinációk
Testi tünetek:
• szűkebb vagy tágabb pupillák
• beesett hamuszürke arc, a bőr elszíneződése
• tűszúrásnyomok
• szájszárazság, orrfolyás
• étvágytalanság, erős fogyás
• túlzott érzékenység
• hirtelen megnő az édességek iránti igény
Magatartásbeli változások:
• túlzott költekezés, pénz és egyéb értékek
eltűnése
• tanulmányi eredmény hirtelen leromlása
• családi kapcsolatok romlása,
• kiégettség, ürességérzés, zárkózottság,
• cél nélküli szabadságra törekvés
• elhanyagoltság, életmód hirtelen változása
• illatszerek túlzott használata
• iskolakerülés, beilleszkedési zavarok
Off továbbra is:
Például aki alkoholt iszik, sokat, az általában sokat beszél, jókedvű, alkoholszagú, és tántorog.
Na most aki csak keveset ivott, azon nem venni annyira észre, csak ha közeli ismerős az illető. Például szokatlanul nyugodt és bátran megmondja a véleményét, mosolyog, beveri picit az oldalát az ajtófélfába... de ha ez az ember nem lenne közeli ismerősöm, azt hinném csak mindig jókedvű és épp véletlen ment neki az ajtónak.
Na szerintem ilyen apró megnyilvánulásokra lehet kíváncsi a kérdező a drogosok (kezdő drogosok) esetében. Hogy felismerjük mielőbb a bajt/ az embert....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!