Mit jelent, és mennyire veszélyes, ha valakinek a labor eredményében a klinikai kémia résznél az Anti-streptolizin értéke nagyon magas?
Figyelt kérdés
Kb. 1,5 hónapja heveny mandulagyulladásom,és fülgyulladásom volt.Nagyon erős fájdalmaim voltak,antibiotikommal kezeltek,ami sikeres volt,mert elmúltak a fájdalmak,mjad a mandulagyulladás is lassan elmúlt.A házi dokim elküldött utánna laborba,és az anti-streptolizin értékem a megengedett max 200as érték helyett 870 volt.Azt mondta 1 hét múlva menjek megint laborba,és a köztes idő alatt is antibiotikum tablettákat szedtem.Amikor megjött a második labor eredményem már 980 volt az érték.Erre azt mondta a doki,h gyógyszerekkel ennyit lehetett tenni,menjek el 3 hét múlva is a laborba.A 3. eredmény,ami múlt7 pénteki 840 lett,még mindig a max 200hoz képest.Legközelebb 3 hónap múlva kell mennem.Viszont ideges vagyok,mivel a doki minden egyes labor leletem után,mikor látta az eredményeket,és kérdeztem,hogy ez mitől van,azt mondta,ez egy speciális baktérium,ami fertőzi a szervezetemet,és a következménye veseelégtelenség,és szívburok gyulladás lehet:SNa én ezektől félek,viszont nem hiszem el,hogy nincsen semmilyen gyógyszer ellene.Megkell várni inkább azt,hogy a következmények bekövetkezzenek?Ha valaki tud többet az Anti-streptolizinről,mert már halottam én mást is,akkor az írjon.Meg aki tud vmi megoldást.2009. ápr. 5. 08:34
1/2 anonim válasza:
Az AST érték a Streptococcus baktérium ellen termelt ellenanyag szintjét mutatja meg.
A mandulád egy góc, ezért meg kellene szabadulni tőle.
Ha az immunrendszered legyengül valami miatt, akkor hamarabb kialakulhatnak az említett betegségek, igaz, enélkül is, de több év alatt.
2/2 A kérdező kommentje:
A kórtan tanárom is azt mondta,hogy a termelt ellenanyagot mutatja az anti-streptozilin.Viszont a mandulámnak már 1,5 hónapja semmi baja,és az eddigi életem során kb 3szor volt tüszős mandulám,szóval ha nem többször alakul ki,akkor nem ajánlatos kivenni se,mivel sok betegséget leszűr.Viszont nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
2009. ápr. 8. 14:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!