Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Penicillinre allergiások...

Penicillinre allergiások szedhetik a Sumetrolim tablettát?

Figyelt kérdés
Nagyon fontos lenne, de épp ezért tartok attól, hogy baj lehet. Mivel hétvége van, csak gyógyszertárban érdeklődtünk: egyik helyen azt mondták, allergiás reakciót válthat ki, míg a másik patikában azt mondták, nem lesz baj. Hétfő ugye messze van, hogy doktorral lehessen konzultálni a helyzetről, így jó volna tudni, hogy penicillin-érzékenyek szedhetik-e. Sajnos a tájékoztatója alapján nem tudok eligazodni(szégyen vagy sem), ezért gondoltam, hátha valaki tudja, vagy van róla bármi tapasztalata. Előre is köszönöm.
2009. ápr. 4. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Tudomásom szerint nem, mert a Sumetrolim is penicilinszármazék.
2009. ápr. 4. 13:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem. El kéne menni az ügyeletre, vagy legalább felhívni.
2009. ápr. 4. 13:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Rosszul tudod, a Sumetrolim a szulfonamidok közé tartozik, nem penicillin-származék, tehát nyugodtan szedhetik penicillin-érzékenyek is.

A penicillin érzékenyek a penicillin származékokat és a cephalosporinokat nem szedhetik (ATC:J01C és J01D csoport) lásd: [link]

2009. ápr. 4. 13:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem. Köszönöm.
2009. ápr. 4. 13:25
 5/12 A kérdező kommentje:
Vagy akkor mégis? Mostmár tényleg nem tudom. Köszönöm az utolsó válaszadónak.
2009. ápr. 4. 13:26
 6/12 anonim válasza:

Itt egy leirás a gyógyszerről , hátha segít valamit !

[link]

2009. ápr. 4. 13:26
 7/12 anonim ***** válasza:

a 13:25-ösnek van igaza, én is rosszul tudtam, lehet szedni Sum.-ot, mert az valóban szulfanomid és nem penicillinszármazék.

de jobb, ha ezt orvostól vagy gyógyszerésztől kérdezed meg, hogy biztosra menj.

2009. ápr. 4. 13:28
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Fontos lenne még ma bevenni belőle, így az orvos kilőve. A gygyszerészek véleménye is megosztott, mint itt, ezért voltam kétségbeesve.
2009. ápr. 4. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Sztem vedd be nyugodtan. én egy gyógyszerészhallgatóknak készült tankönyvkivonatban néztem utána a dolognak, és élesen el voltak különítve a penicillin és a szulfanomidcsoportba tartozó gyógyszerek. a Sum. a szulfoknál volt.
2009. ápr. 4. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Bármelyik kórház, ügyelet, de akár még a mentők telefonszámán is segítségedre lehetnek, igaz utóbbit nem ajánlom, de első kettőt minden további nélkül.
2009. ápr. 4. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!