Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ébredéskor nő a pulzus?

Ébredéskor nő a pulzus?

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok, folyton azon agyalok mikor kapok szívrohamot. Mióta megvolt az első pánikrohamom, azóta nem tudok aludni normálisan, sőt csak háton tudok elaludni, mert ha oldalra fordulok hallom a szívdobogásom amitől a frász jön rám. Mivel nem tudok normálisan aludni, így teljesen mélyen sem, csak félálomban. Van hogy felébredek éjszaka és oldalt fekszem, de nem vagyok teljesen magamnál mert csukódik le a szemem, és hallom ahogy dobog a szívem és mintha gyorsabban dobogna mint kellene. De semmi más tünet nincs, sőt egy kb. 10-20 mp múlva vissza is alszok. Az alvásból való felébredés befolyásolja a pulzust, vagy nincs hozzá semmi köze? Voltam már kardiológián nem találtak semmit.
2011. júl. 20. 12:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Nevezhetjük szívneurózisnak is, magyarul, szívidegesség.Te a szívedre vetíted ki a szorongásod.

A szíved azért ver gyorsabban, mert alapvetően benned van a stressz,nyugtalanság és ez feljebb viszi természetesen a pulzust, amit este, mikor ráérsz jobban odafigyelni, jobban is érzékelsz.

Miközben mélyen alszol, nagyon valószínű, hogy a szívverésed is lelassul, de amint felébredsz, az első gondolatod a szíved(már tudat alatt is, hiszen ez reflexsszé vált)és persze, hogy gyorsul a pulzusod.

Fogadd el, hogy ez csupán a stressz műve és egy "megszokás" egy reflex, a szívednek semmi baja.Ha nem törődsz vele, könnyebben elmúlik.Ajánlom a citromfű teát, ami szívnyugtató hatással is rendelkezik, és segíti a nyugodt alvást is.

2011. júl. 20. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!