Az ilyen bőrviszketés ellen mit tudok tenni?
Sziasztok, 17 éves vagyok és fiú. A problémám pedig az lenne, hogyha fürdök, ha zuhanyzok, ha kicsit leizzadok, mindig viszket a bőröm, olyan szinten, hogy már szét tudnám "marni". Átlagos testalkatom van, a családban nem tudok semmiféle bőrbetegségről. Egy idő után elmúlik, mindig változik, de úgy kb. 30 percig tart, nem tudom, hogy mitől függhet ez az időtartam. Zuhanyzásnál is előjön, amikor semmilyen féle tusfürdőt sem használok.
Úgy kezdődik, hogy egy helyen elkezd viszketni -a helyzete mindig változó- és ahogy próbálom megszüntetni, dörzsölni, simogatni (hogy ne folytatódjon tovább azért nem vakarom), mindig valahogy kiráz tőle a hideg, és fokozatosan elkezd még jobban viszketni (mindenhol) a bőröm.
(Ez az egész akkor "tör rám" amikor már nem vagyok víz alatt, kiszálltam a kádból, és a száradást követően jön.)
Talán túlságosan is ki lenne száradva a bőröm?
Valaki tapasztalt már ilyet?
Mindenféle tippet, tanácsot elfogadok, ha leírjátok! :)
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!