Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet valaki érsebész és...

Lehet valaki érsebész és egyszerre hematológus?

Figyelt kérdés

Sokszor úgy van, hogy Dr. X Y hematológus-belgyógyász. Mert az érsebészet és a hematológia is összefügg nem?

Ha valaki hematológus akkor ahhoz már szükséges a belgyógyászati szakvizsga, együtt jár a kettő?

2011. júl. 15. 20:42
 1/1 anonim ***** válasza:

Elvileg lehet, gyakorlatilag nem nagyon, mert két külön szakképzési irány.

A szakképzések itt vannak:

[link]

az általános orvosi oklevéllel megszerezhető szakképzés azt jelenti, hogy egyetem után rögtön elvégezheted, a ráépített szakképzésekhez már egy másik szakvizsga megléte szükséges (pl az iskolaegészségtan és ifjúságvédelemhez gyermekgyógyászi, stb.). Itt látható, hogy az érsebész a ráépített szakképzések között szerepel (előtte a sebészeti szakképzettséget kell megszerezni, vagy a szívsebészetit, ebben nem vagyok biztos...talán inkább a szívsebészetit, mert olyat hallottam már, hogy "szív- és érsebész"). A hematológiához pedig belgyógyászat szükséges. Ráadásul az állam csak 1 szakképzettséget finanszíroz az orvosoknak, már minden ráépített szakképzettséget is maguk az orvosok pengetnek ki. Így az hogy hematológus és érsebész lehess az egyetem után cca. 12-20 évedbe kerülne, rengeteg pénzedbe, és valószínűleg nem lenne belőled semmi, mert egyik szakterületen se jutnál messzire amiatt, hogy egy másikkal is foglalkozol.

2011. júl. 15. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!