Korzettem lesz, de az ilyen fokos gerincferdüléseket, mint ami nekem van, már műteni szokták. Sok dolgot szeretnék most leírni, aki elolvassa, annak nagyon megköszönöm. Mit gondoltok? Mit ajánlanátok?
Szerintem én is így érezném magam a helyedben. Viszont megnyugtatlak, a fűzőben tökéletesen tudsz majd minden megszokott tevékenységet végezni, nem kínzóeszköz, hanem egy nagy segítség.
A gerincműtétek bizony eléggé veszélyesek, de a szükségességét az orvos dönti el, nem a műszerész. Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy szükséges, akkor mindenképp érdemes alávetned magad. Már hogyne bírnád ki! Aggódnod pedig nem kell, teljes altatásban végzik, az égvilágon semmit nem fogsz érzékelni belőle. Kapsz egy szurit, és a következő pillanatban túl vagy az egészen. A műtétről az orvos el fog mondani minden fontosat a kockázatoktól a várható javuláson át az összes technikai tudnivalóig, úgyhogy ha egyáltalán sor kerül rá, csudára okos leszel gerincikeg :-)
Tényleg nem kell félned, nagyon fiatal vagy, nagyon ritkák az általad említett szövődmények.
Könnyen meglehet, hogy műtét nélkül is elég lesz a fűzőt viselned, és az is elegendő javulást tud majd hozni.
Drukkolok neked!
Szia! Engem mütöttek, de itt vagyok .:) És nem vagyok lebénulva. Az Országos Gerincgyógyászti Központba járok. Dr.Fazekas Béla kiváló szakorvos és a fiatalok a specialitása.Én 17 vok egyébként. a mütétem 7,5 órás volt. de ez lehet több is és kevesebb is..egyik sorstársamnak 1 hete volt a mütéte, 10 fokkal nagyobb mint nekem volt mégis másfél órával hamarabb lett vége a mütétnek. Nagyonis túl élhetö, fájdalmat nem érzel, a heg szinte teljesen eltünik 3 honap alatt.és teljes életet élhtesz DE amíg az ORVOS azt mondja , hogy füzö, addig füzö. mindenképp jobb , hiszen azt eltudod idövel hagyni viszont a platinák bennt maradnak örökre. amit érzel is. aztán ha meghalsz kiveszik mert az államé. és hát igen.. ha a doki azt mondta hogy még olyan fázisú amihez még elég a füzö.. ö látja a csontjaidat mennyire rugalmasak stb nem a müszerész..
Sok szerencsét.
Hány fokos a ferdülésed?
Nekem 38 fokos és azt mondták 40től műtét.Salusba begipszeltek és 2-3 hét mulva megkaptam a fűzőt.fura volt de jó érzés.egy-két hétig hordtam aztán abbahagytam. éjszaka mindig rajtam volt.De tegnap 2 órás ülés után ugy megfájdult,hogy alig birtam mozogni!Most is rajtam van,és anyu nagyon büszke rám amiért hordom! 22 éves koromig kell viselnem és most vagyok 14...kitartás kérdése az egész..
szia:) nekem is van korzettem:)a gerincferdülésem 20 fokos volt...az orvosom azt mondta, hogy hordjam 1 évig és akk nem lesz nagyobb a ferdület...ehhez képest 4 hónapja két hetente járok csontkovácshoz...és szinte teljesen elmúlt...az ismerőseim közül is volt akit műteni akartak neki 50fokos volt a ferdülete...az övéből 20fokot csinált két évalatt...de azt hozzá kell tenni h őt felnőtt korában kezelte... [link] ha van időd nézd meg...Korponyi úr a csontkovácsom... [link] itt a weboldala is ő rendel Nagyrédén és Siófokon is 5000Ft/alkalom
remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!