Ha az áfonyának köztudott, hogy magas a vastartalma, az áfonya kapszulában miért nincs vas?
ugyanis a dobozán nincs rajta, de nagyon jó arra, hogy megelőzzük a felfázást, viszont nekem magas a vasszintem, véletlenül sem akarok plusz vasat bevinni, tehát áfonyát nem ehetek (vagy áfonyalekvárt, stb)a vitamin-kapszula dobozán nincs rajta a felsorolt összetevők között a vas....
hogy lehet hogy nincs benne?
ha nincs benne....
Az áfonyában van vas (bár inkább kálium és A-vitamin tartalmáról híres), így valószínûleg az áfony-kapszulában is. Viszont mivel nem külön hozzáadott vasat tartalmaz, ezért nem kell feltüntetni, hogy van benne vas, csak azt, hogy pl. 100% áfonya.
Úgy tudom, hogy ha étellel viszed be a vitaminokat, ásványi anyagokat, akkor nem lehet túladagolni semmit, de ha étrendkiegészítôt vagy vitaminnal dúsított élelmiszert fogyasztasz, akkor igen. Ezekre rá is van írva, mibôl mennyi benne az annyi.
Szerintem kérdezz rá a gyógyszertárban a vasra, de még jobb, ha természetes formájában eszed.
A felfázásra egyébként a fekete áfonya levelébôl készült teát is ajánlják - vízhajtó, fertôtlenítô. És a petrezselyem is nagyon jó (néha fôzz egy durván petrezselymes levest, vagy tedd nyersen szendvicsre).
Jó esetben az áfonyakapszulában áfonya van, tehát mindegy, milyen formában fogyasztod. A baktériumok megtelepedését valószínûleg a vízhajtó hatása miatt gátolja, illetve az antioxdiáns hatás miatt fertôtlenítô, immunizáló - ez meg minden magas C-vitamin tartalmú gyümölcsre, zöldségre igaz.
Ha viszont magas a vasad, észszerûbb kapszulák helyett leginkább nyersen (vagy alternatívaként teában, levesben... stb., persze úgy nem olyan hatásos) fogyasztani ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!