Nem tudom miért, de félek a betegségektől, tavalyi év végén voltam kivizsgáláson, ultrahangon, szem vizsgálat , vért is vettek vizelet mintát. Isten őrizzen, de ha véletlen rákos lennék, akkor azt látták volna a vérvétel eredményében, nem?
17 éves vagyok, és szeretnék elmenni rákszűrésre, olyan sok helyen olvasom és hallom, hogy ez fontos.
2011. júl. 6. 21:25
1/5 anonim válasza:
Vérvétellel nem mutatják ki. Ahhoz el kell menned rendes nőgyógyászati vizsgálatra, és a doki kenetet vesz a hüvelyfalról és a méhnyakról.
2011. júl. 6. 21:39
2/5 anonim válasza:
Szerintem nem kell ennyire aggódnod,amúgy a vérvételnél ha nagyon alacsony vagy magas a fehérvérsejt az jelzi a gyulladást ami rák is lehet de nem kell egyből a rosszra gondolni,amúgy nagyon fiatal vagy még.
Ha élsz már nemi életet akkor évente kötelező a nőgyógyászati rákszűrés.illetve ha dohányzol akkor mindenképp kell tüdőszűrés.
persze a legjobb lenne ha át lehetne világítani az egész testet,erre a legjobb módszer a CT nade ha nincs semmiféle panasz komolyabb tünet rákgyanú akkor nem csinálják meg vagy lehet hogy nagy pénzt kell fizetni ha akarsz iylen vizsgálatot.Ne beszéld be a rákot ,ne gondolj iylen rosszra , lelkileg nem kell ennyire ráhangolódnod még a végén bevonzod nade tényleg nem akarlak itt ijesztgetni.
21/l
2011. júl. 6. 21:44
3/5 A kérdező kommentje:
Nem beszélem be :). Tünetem van ,de nem biztos hogy az... Elég ciki helyen... Hónapok óta a végbélnyílásom mellett van / volt egy dudor, és fáj , egyszer eltünik utána vissza jön, meg amikor Wc-zek sokszor van olyan hogy eléggé véres a Wc papír, és azóta gondolkodom hogy mi lehet az. Utána olvastam , azt írják hogy aranyér lehet, ha az a dudor puha, akkor aranyér, de ha kemény, akkor daganat is lehet, és ez kemény eléggé. Vettem aranyér tüneteire való kenőcsöt, és avval kenegettem, nem múlt el, de valamennyivel kisebb lett. :S
2011. júl. 6. 22:39
4/5 anonim válasza:
szerintem fordulj orvoshoz! tudom kellemetlen testrészről van szó de így legalább választ kapsz a félelmeidre.Szerintem nem rák az nem olyan hogy visszahúzódik majd újra előjön,persze ezt csak én gondolom de mindenféleképpen meg kell mutatni akár tályog is lehet ami be van gyulladva.Ha húzod halasztod nem múlik, akkor csak rosszabb lesz.
2011. júl. 7. 21:37
5/5 A kérdező kommentje:
Tegnap meg nyomtam, és véres genny jött ki belöle. Már nincs ott az a csomó.Vagyis ott van, de már sokkal kisebb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!