Most akkor beteg vagyok? Vagy lehet ez allergiától?
Figyelt kérdés
Reggel felkeltem és ezt már este éreztem picit tegnap de jol bevan dagadava torkom alapból nem fáj csak ha nyelek akkor szúr 1 nagyot..Semmi más tünetem nincs max az allergiámtól még 1 kis orrdugulás de azis kevés mert nekem allergia általába torkomon jön ki viszketéssel de most nem viszket hanem száraz ésfáj ha nyelek meg ásítok.Azért kérdezem mert melózok nyárimunka és muszáj menni meg edzeni is járok :S 15/F2011. júl. 4. 08:23
1/10 anonim válasza:
Ha nyeléskor szúr, akkor lehet rajta tüsző, elég hideg volt a napokban, megfázhattál. Nekem is volt nemrégiben, sós vízzel gargalizáltam és 3. napon levitte a tüszőt.
2/10 anonim válasza:
Ja, egyből tűsző... te orvosira jártál?
Ahhoz előbb tüszős mandulagyulladás kéne, az meg nem ásításkor fájna.
---
Kérdező, valószínűleg kezdődő torok v. mandulagyulladásod van, pár óra, és "rendesen" fog fájni. Ha nincs lázad, a munka oké (ha fizikai, akkor nem ajánlott), az edzést felejtsd el, és kérj időpontot a háziorvosodhoz.
Ne igyál hideget és forrót (a gyulladt részt nem melegítjük, akkor se, ha mindenhol forró teát ajánlanak), próbálj mézet enni, meg Strepstilst vagy Tantum Verdét szopogatni. Mást nem nagyon tehetsz. Ha tényleg mandula lesz, arra kell antibiotikum, a torokgyulladásra nem szoktak adni (legalábbisn nekem, az majd elmúlik).
3/10 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam majdnem beis hánytam tőle de ezt fogom csinálni énis egyébként nem vagyok megfázva mondom semmi más bajom nincs
2011. júl. 4. 08:50
4/10 A kérdező kommentje:
Ha nem mandula és torok akkor miért ne edzhetnék 2. válaszolo? Egyébként fizikai munka építkezésen:S majd írok egyébként pár óra mulva szerintem nem fog fájni rendesen volt már vmikor valami hasonlo nekem régebben
2011. júl. 4. 08:52
5/10 anonim válasza:
Az biztos, hogy elég vacak a sós víz, de nagyon hatásos mandulagyulladásnál és nekem mindig gyorsan segít, így nem kell antibiotikumot szedni.
6/10 anonim válasza:
Nekem minden reggelem ilyen. Bedugult orral és fájó torokkal ébredek. De ez nálam az allergia miatt van. Mivel bedugul az orrom, nyitott szájjal alszom, és kiszárad. De az első bögre meleg tea után elmúlik, és az orrom is normális lesz.
7/10 A kérdező kommentje:
fuu reggel kipróbáltam ezta sósvizes gargatást azota hányingerem van nemtudok enni csak rágondolok izére hányok :S
2011. júl. 4. 20:52
8/10 anonim válasza:
Akkor vegyél Phlogosolt, öblögess azzal, annak jobb íze van.
9/10 anonim válasza:
Ki kellett volna öblögetni csak a szád tiszta vízzel utána, egyél gyorsan egy kis citromos savanyú cukrot, az elviszi a rossz ízt és a hányingert is.
10/10 Kiss Józsika válasza:
1 kis sós víztől hányingered van? :D Te sem voltál még tengerben... :DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!