Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Spirálról mi a véleményetek?

Spirálról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mennyibe kerül? Fájdalmas a felhelyezése? Mennyi ideig lehet fenn? Mennyire biztonságos? Tapasztalataitok?
2011. júl. 2. 12:51
 1/1 anonim ***** válasza:
Az egyik legolcsóbb eszköz, mivel hosszú évekig( 12-15 évig is ) a méhben maradhat. Általában olyan nőknek írják fel, akik már szültek. Mivel egyik mellékhatása a kismedencei gyulladás, ami meddőséghez vezethet. Nekem is spirálom van, igaz én nem szültem, de a trombózisom miatt fogamzásgátló tablettát nem szedhetek, ezért felírta az orvos. ( Nem beszélve arról, hogy egy vagyonba kerül a bogyó...) A felhelyezés nagyon fájt, én majdnem összeestem a Klinikáról kifelé jövet. Ordítottam, amikor rakta az orvos. ( Meg egy barom volt!!!) Kérdeztem ismerőseimet, akik már szültek, ők azt mondták, meg sem érezték. Szerintem ez mindenkinél más és más. 2004 óta van spirálom, akkor került kb. 5000 Ft-ba. Van, akinél menzeszkor bővebb vérzést, vagy erősebb alhasi fájdalmat okoz. Nekem semmilyen problémám nincs. Ha bármi panasz van, eltávolítják. Mindenképpen keress egy rendes, kedves, megbízható nőgyógyászt, és vele konzultálj!
2011. júl. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!