Hepabene-ratiopharm kapszula; magas bilirubin. (? ) További kérdések lent.
Szedd valaki ilyen gyogyszert vagy szedett?tudom h rá van irva h alkohol fogyasztása nem lehet, de mégis ha kihagyok 1-2t és iszok egy pohárka bort vagy valami az nagy baj?
Tehát azért leírom a sztorit.
L/17
(semmi bajom nem volt, de fejfájás miatt elmentem vérvételre)A vérvétel kimutatta hogy a serum bilirubin 34,5 umol/l ; a direkt pedig 8.6 umol/l .tehát valamennyivel magasabb mindkettő. Ez nagy baj?
Mellesleg a doki felírta a fent említett gyógyszert.
Tehát a kérdésem még hogy ez nagy betegség? vagy későbbiekre kihat?
Illetve hogy akkor pl egy szülinap alkalmabol se ihatok egy pohárka boort sem?
köszönöm a normális válaszokat,tanácsokat!
A többi májfunkció rendben?
Lehet, hogy Gilbert kórod van. Valóban kerüld az alkoholt, amíg nem tisztázódik pontosan mi az oka az eltérésnek.
igen, minden más tökéletes... doki is azt mondta makk egészséges vagyok.
Csak ezek picit magasabbak. :/ és elkezdtem aggódni :/
de ez vmi súlyos dolog ?:/
Nem, ez egy olyan állapot, ami minden tizedik embert érint.
Mondjuk, ha semmi bajod, akkor nem igazán értem a doki miért ír fel gyógyszert, és hogy az mennyiben segíti a bilirubin lebontását, de biztos tudja mit csinál.
Ebben a szindrómában az alkohol és a paracetamol lebontása is sérülhet, emiatt tanácsos kerülni mindkettőt.
hát én sem nagyon értem.. annyit mondott ki akarja deriteni h ez velem született e vagy sem...
namindegy. nagyon szépen köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!