Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kapszula anyagában lehet...

A kapszula anyagában lehet olyan összetevő, amitől ég a gyomrom?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Pont azért teszik kapszulába a gyógyszert hogy ne oldódjon a gyomorban.
2011. jún. 27. 14:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezért nem értem én sem! Ráadásul kemény kapszula, ami elvileg gyomornedv-ellenálló. Sokszor már a nyelőcsövem is ég, pedig a kapszula még fel sem oldódhatott, még le sem ért.
2011. jún. 27. 14:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Menj dokihoz. A sok gyógyszer okozhat gyomorfekélyt, mert a gyomorba kerülve túl kicsi helyre koncentrálódik a gyomornedv ami erős lehet már a gyomorfalnak. Vannak a hagyományos gyomornedv csökkentő trükkök.
2011. jún. 27. 14:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem minden kapszula gyomornedv-ellenálló, ez tévhit.

Tartsd be az előírásokat a szedésre vonatkozóan, sokszor fontos az, hogy sok folyadékkal vedd be, étkezés előtt/után/közben és ne feküdj le a bevételt követő fél órán belül (ilyen pl. a csontritkulásra adott gyógyszerek egy része, kitapadhat a nyelőcsőre a kevés folyadék és a fekvés miatt, ez okozhatja a tüneteket), bár ez általában nem a kapszulákra jellemző, hiszen az egyrészt a gyomor-nyelőcső, másrészt a hatóanyag védelmére (esetleg programozott/nyújtott/stb hatóanyagleadásra szolgál).

Szóval tájékozódj, hogy az adott gyógyszert milyen szabályok betartásával kell alkalmazni.

2011. jún. 27. 18:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Az első alkalom után rájöttem, hogy sokkal több vízzel kell bevennem. A betegtájékoztatón annyi van, hogy vízzel vegye be, ne rágja szét, de hogy evés után, közben, előtt, arról semmit, tehát független az étkezéstől, gondolom.
2011. jún. 27. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!