Az miért van, hogy reggel éhgyomorra általában 7-7.5 között van a cukrom, viszont ha előző esze kb. hattól éjfélig megiszom 10 sört, akkor másnap 5.6-5.8 ez az érték?
Mert az alkohol gátolja azt a folyamatot, melynek során a szervezet cukrot képes előállítani ebből-abból, pótolva az elhasznált mennyiséget. Nem javaslom, hogy így állísd be a vércukrodat, egyrészt mert kiszámíthatatlan hypoglicaemiát tud csinálni (lehet, hogy hajnalban extrém alacsony a vércukrod, azért alszol "olyan jól", és reggelre tudja a szervezeted feltornászni normális közelire, mikor már elmúlt az alkohol hatása - ha éppen most nem is így volt, bármikor előfordulhat). Ezeket az epizódokat nem köszöni meg az idegrendszered (az alkoholt magát sem), és majd nézhetsz, mikor nem emlékszel a PIN kódodra, vagy arra, hogy milyen nap van. Másrészt ha kilövöd a májadat hosszú távon a sörökkel, ember legyen a talpán, aki kézben tudja tartani a szénhidrátanyagcserédet.
Szóval cukorbeteg ne alkoholizáljon, ha érez némi felelősséget maga iránt (ha nem, akkor pedig ne az orvost hibáztassa, mikor ráfázik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!