Ha munkavállalás miatt küldenek el vizsgálatra ott mit csinálnak? (csak kíváncsiságból:D)
Nekem is osztrák cégnél csinálták. De nekem osztrák üzemorvoshoz kellett mennem.
Vérvétel volt (vegyi anyaggal dolgozunk, gondolom amiatt??), vizeletvizsgálat, szemvizsgáló táblát kellett leolvasni, súly, vérnyomás, szívemet meghallgatta meg a légzésem, megnyomkodta a hasam, mezítláb kellett menni és nézte, nincs-e lúdtalpam, nincsenek-e visszereim, megnézte a torkomat is, a gerincem is. Sok kérdés volt, már nem emlékszem mindre.
Pl. Iszok-e alkoholt, dohányzom-e, voltam-e terhes, hány tömött fogam van...stb.
Páromat megkérdeztem, és itthon is hasonló, talán nem ennyire részletes a vizsgálat.
Vérvétel/széklet/vizelet akkor van, ha a munkakörhöz szükséges ezeket nézni. Pl. vendéglátás.
Amúgy vérnyomást mérnek, légzést hallgatnak, a szemed nézik és nagyjából ennyi. Pár kérdés esetleg.
Ha állómunka, akkor fontos, hogy van-e visszered, jó-e a vérnyomásod, ha apró dolgokat kell szerelned, akkor a szemed nagyon fontos. És erre mennek rá az üzemorvosok. Mindig arra ami a munkakörhöz fontos.
köszi a válaszokat:DD
megnyugodtam h semmi komoly:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!