Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 16 évesen ha nem egyezem bele...

16 évesen ha nem egyezem bele hogy kivegyék a bölcsességfogamat, akkor kivehetik?

Figyelt kérdés
2011. jún. 21. 11:20
 1/6 anonim válasza:
54%
Ki lehet venni. De nem ajánlatos. Egyik ismerősömnek 6 bölcsesség foga nőtt és 4-et operáltak ki. Ha nem félsz kihúzathatod.
2011. jún. 21. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
nem vehetik ki, viszont úgy fog fájni hogy összefosod magad.
2011. jún. 21. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy nem, mert a szüleid döntenek 18 alatt, azt hiszem.

De nyilván nem passzióból akarják kivenni, tönkre fogja tenni a fogsorodat, aztán évekig kínlódhatsz a fogszabályzóval, és nem is két fillérbe fog kerülni.

2011. jún. 21. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy akárhányszor is kell kivenni, megéri mert be tud annyira gyulladni, hogy olyan meningitist (agyhártyagyulladás) okoz, hogy belehalsz.

Sajnos a bölcsességfog egy állandó probléma a legtöbb embernél...

Egyébként ha nincs gond vele fölösleges kiszedetni.

Viszont 16 évesen még a szüleid döntenek minden beavatkozásról. Ha te nem engeded, de ők igen, akkor sajnos hivatalosan kiszedhetik. Az más kérdés, hogy az orvos hogyan viszonyul ehhez a témához.

2011. jún. 21. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:

a szüleid döntenek 18 éves korodig

egyébként meg biztos nem passzióból akarja kihúzni az orvos, nyilván oka van rá, ha be van gyulladva pl, akkor az rámehet a szívizomzatra is és ott is gyulladást okozhat

2011. jún. 21. 11:28
 6/6 anonim válasza:

az enyémek nem fértek el, mind a négyet ki kellett vésni, mert tönkretette volna az egész fogsoromat, de nem hisztiztem miatta különösebben. tudtam, hogy muszáj, és kész. azért eléggé paráztam előtte, de csak az injekciótól, és még az volt a legrosszabb része. illetve, hogy a műtét alatt elfáradt az állkapcsom, egyébként semmit nem érezni. utána adtak cataflamot, amit szedtem egy ideig, de aztán elhagytam, és rájöttem, hogy sem így, sem úgy nem fáj jobban. általában hetente 1-et szedtek ki, és az első vésés után minden műtét előtt kiszedték az előző varratait.

semmiség volt az egész, léteznek ennél sokkal kellemetlenebb fogorvosi kezelések is.

illetve. ha még nincs begyulladva, addig szedesd ki, mert a váróteremben egy csaj a haverjával beszélgetett, és mondta, hogy neki begyulladt az ínye, ezért nem lehetett érzésteleníteni. gondolom, valamennyire lehet, de ez azért eléggé fájhatott.

na ez off volt^^

2011. jún. 21. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!